CAMINO SANABRÉS – 2015

Der blev for længe siden sagt "er du først begyndt på den første pilgrimsvandring, så slutter du aldrig, du få en evig trang til at fortsætte, lyst til at opdage, lyst til at vide, lyst til at lytte, lyst til at se - og lyst til at fortælle, så hun/han du møder bliver overbevist om, at hun/han også skal tage det første skridt på sin første pilgrimsvandring"

Camino Sanabrés et et valg, som pilgrimmen tager når denne kommer frem til Granja de Moreruela, hvor Via de la Plata deler sig i to, nemlig enten at vandre mod Santiago af Camino Francés eller Camino Sanabrés. Valget er svært, for det er i sig selv et valg mellem to skønne pilgrimruter. Camino Sanabrés er ikke så befærdet og forløber gennem den gamle romerske by Ourense.
Romerne var sande mestre i at bygge veje og broer. Hvorfor?
Fordi romerske legioner skulle kunne flyttes hurtigt fra en provins til en anden.
Oprindelig var vejene så brede, at en romerske kolonne på 5 mand bred kunne gå ved siden af hinanden.
Det fortælles, at en legion kunne tilbagelægge op til 45 km om dagen og det vel at mærke i sandaler, rustning og med våben samt medfølgende forsyningsvogne med koner og børn.
Den samlede længde på Camino Sanabrés er 370 km og forløber igennem et varieret og smukt landskab, der er en del højdemeter i vandringen. den er meget afvekslende og de byer der vandres igen- nem er smukke byer med bl. a. Ourense, som den største. Byen er grundlag før romerne kom til den Iberiske halvø, men romerne gjorde brug af de varme kilder, der er i området. Byen som caminoen har fået navn efter er - Puebla de Sanabria - er en mindre på omkring 2.000 indbyggere og som ligger ud til Lago de Sanabria omkranset af de høje bjerge hvor der skal vandres over over 2 pas et i 1.351 m højde og et i 1.258 m. som altid er slutmålet Santiago de Compostela, som pilgrimmen vandre ind i fra sydvest.