VIA FRANCIGENA I – DAG 6

Start ByBesanson til Lods
Dato13. august 2015
Vejr+36C sol
Højdemeter opn/n
Højdemeter nedn/n
Sværhedsgradmedium
Afstand tilbagelagt i dag38 km
Afstand tilbagelagt i alt117 km
I dag starter første vandring i Frankrig, den tager udgangspunkt i Besancon og slutter i Lods.
Inden jeg gik ud på Via Francigena fik jeg et pragtfuldt morgenmåltid på hotellet.
Jeg havde en lang dag for mig, Jeg var ude kl. 7.00 og gik langs floden, hvor jeg fandt den første markering af pilgrimsvejen til Rom.
Det var lidt af en "kold tyrker" denne morgen med at starte 300 højdemeter op til Chapelle des Buis. Kapellet er blevet restaureret indvendig i en meget moderne stil, men smagfuldt. I den lille landsby stod nogle lokale mennesker og for første gang blev jeg ønsket god vandring med "Buen Camino". Det var rigtig dejligt at høre.
Vandringen gik igennem det burgundiske landskab, gennem småbyer, skove, marker - med en usædvanlig dårlig skiltning, så jeg fik fornøjelsen af at fejlvandre 3-5 km. Og en gang imellem, havde jeg følelsen af at vandre på "lykke og fromme", men fandt dog tilbage til floden La Roune og fulgte den resten af dagen. Over 25 km var vandring langs den "hvide stribe" på en ikke så lidt befærdede hovedlandevej D 67, som jeg skulle få fornøjelsen af også næste dag.
Men det var et fantastisk godt vejr skyfri himmel og op mod 40C midt på dagen.
Jo længere jeg vandrede langs floden jo mere kunne man fornemme, at det tog til i højdemeter.
Vandrede igennem en lidt større by Ornans, som er flere kilometer lang, hvor hovedlandevejen også løber igennem.
Dagens endemål er en lille malerisk by - Lods - hvor jeg skal bo på et lokalt mindre hotel. Der bor ca. 200-300 mennesker i "byen".
Her sidst på dagen slår vejret om til et lummert vejr i det bjergrige terræn og det trækker op til regn og torden. De sidste par kilometer må jeg have regnjakken på og rygsækregnslaget skal også på, men det bliver kun til meget lidt vand inden jeg omkring kl. 17.30 kan træde ind og melde min ankomst på hotellet.
I bad skal jeg og have vasket tøj, for jeg har svedt en del i dag på vandringen.
Det er faktisk kun muligt i byen at spise i hotellets bistro, men det bliver et godt aftensmåltid. Kogt regnbueørred og kage til dessert og the. Op på værelset og få skrevet dagbog og set lidt fransk TV inden jeg lagde mig til at sove.

Skriv et svar