CAMINO PORTUGUÉS – DAG 13

Start bySão João da Medeira til Porto
Dato25. september 2016
Vejr+18C – +22C sol
Højdemeter op95 m
Højdemeter ned480 m
Sværhedsgradmoderat
Afstand tilbagelagt i dag39 km
Afstand tilbagelagt i alt405 km
Der er bare nogen dage, hvor lysten til at vandre ikke er særlig stor. Og det bliver ikke bedre af, at jeg misser en gul pil i en rund kørsel og pr. automatik blot går lige ud. Pludselig vågner jeg op og kan nu se, at det ikke er den rigtige retning ud af byen. Så en tur tilbage til rundkørslen og rigtig jeg skulle have været til venstre.
Lidt senere i udkanten af byen kommer jeg forbi den lokale sognekirke, hvor søndagsmes sen er ved at begynde.
Så jeg deltager i messen. Det bliver en noget lang messe, længere end hvad jeg synes er sædvanligt på de kanter, hvilket nok skyldes, at en eller anden prædikant har taletid omkring alkoholforbrug. Sikkert velmenende nok.
Jeg mærker, at jeg er på vej til en storby, den spredte bebyggelse bliver tættere og tættere og der bliver mere aktivt på veje og i omgivelserne.
Mere end 10 km uden for bygrænsen til Porto er der et større skov/parkområde, der skal vandres igennem og ganske overraskende er der mange højdemeter her inden Porto ses på den anden side af åsen.
Vejret var et godt vandrevejr ikke for varmt, lige tilpas.
Selv derfra er der fortsat en del kilometer ind til centrum, hvor jeg for natten har booket hotel for de kommende to nætter.
Vandringne i mod Portos centrum er på indfaldsvejen, hvor der fra forstæderne går letbane ind til centrum og videre længere nordvest ud af byen.
Det blev jo lidt af en vandring - 39 km - en af de lidt længere også tidsmæssigt. det tog næste 10 timer.
Vandringen i dag var på lokale veje og overvejende asfalt og selvfølgelig vandringen ind i Porto var gennem forstæderne.
En overraske var, at der skulle vandre igennem en temmelig kuperet bevokset parkområde.
Der var faktisk en del højde meter igennem parkområdet på nogle stejle stier.
Resten af vandringen ind fra forstæderne til centrum var på en meget bred indfaldsvej, hvor der er anlagt en letbane. Jeg fulgte trachét på letbanen og efter nogle kilometer nåede jeg frem til letbanens bro over Rio Douro, som skiller den nye bydel i syd med den gamle bydel i nord.
Jeg har booket hotel i centrum ned til floden, men jeg er noget forvirret over hvordan jeg kommer ned til kajen. Porto ligger på en ret høj skråning.
Da jeg vandre over letbanebroen, når jeg frem til Porto Katedral og da jeg nu er her, kan jeg jo lige så godt besøge den. Katedralen er oprindelig bygget i romansk stil og påbegyndt i 1100 og er en af byen mest imponerende bygningsværker. Vel ankommet til hotellet, der ligger i kvarteret Riberia ned til kajen og efter et velfortjent bad, gik jeg en tur ud i byen for at få et aftensmåltid.
Som i så mange andre byer, hvor der er en flod, fjord eller hav, så er promenaden fyldt med restauranter, barer og andre former for spisesteder. Så der var et righoldigt udvalget forholde sig til. Efter et godt måltid var det tid til at gå i seng og få en god nats søvn efter en lang dag.
 
Porto

Porto er grundlagt i 1100´tallet.
Byen er og har været udskibningshavn for vin fra Douro regionen. Porto og omegn har omkring 2,5 mio. indbyggere.
Byen har gennem årene været en velhavende handelsby, hvilket er ret iøjnefaldende.

Hotel Ribeira do Porto
 
Hotellet er beliggende i kvarteret Ribeira, der ligger ned til Rio Douro og ud til Cais da Ribeira
Hotellet er ***
95 € for opholdet inkl. morgenmad

Skriv et svar