CAMINO NAVARRO – FRANCÉS ANKOMSTDAG

Start byChemin de Saint Jacques – SJPDP
Dato18. september 2018
Vejr+30C sol
Højdemeter op300 m
Højdemeter ned500 m
Sværhedsgradmoderat
Afstand tilbagelagt i dag0 km
Afstand tilbagelagt i alt0 km
Jeg vandrede ind i Saint Jean Pied de Port som slutning på min vandring på Via Podiensis (Le Puy - Roncesvalles). Jeg ankommer først på eftermiddagen i et dejligt varmt solskinsvejr. 
Jeg har booket et værelse på et hotel, der ligger i den nye del af byen. Jeg vandre ind gen nem den gamle byport og ned af gågaden til byens kirke. 
Efter at være tjekket ind på hotellet og have taget et bad, gik jeg tilbage til kirken.
Det er en tradition at pilgrimmen tænder et lys og beder en bøn for en god og sikker vandring over Pyrenæerne.
Byen er lidt af en turistfælde, hvor der er mange souvenirbutikker med alt tingel og tangel og dårlige restauranter.
Der er selvfølgelig også mange pilgrimme, der overnatter i byen, for den følgende dag at begynde vandring mos Santiago, ved første dag at vandre over Pyrenæerne. For mange en an strengende. men også en spændende og for- løsende dag, for de som for første gang vand re ud som pilgrim.
Saint Jean de Pied de Port er den by som flest pilgrimme starter deres vandring mod Santiago, som samtidig er endemålet for de næste mange dages vandring på Camino Selvom jeg har været på mange pilgrimsvandring er, så er det også første gang for mig at vandre over Pyrenæerne.
Det har irriteret mig, at jeg ikke har kunnet tale med om den for mange pilgrimme ikonisk vandring op til og over Col de Lepoeder.
Så i morgen tidlig vil jeg også starte ud sammen med den sikkert blandede flok af forventnings fulde pilgrimme, der nu vandre mod Santiago.
Det bliver en spændende og sikkert også anstrengende dag med de mange højdemeter op og ned.
Nu har jeg jo prøvet at vandre over mange pas, så for mig bliver det nok ikke en ikonisk vandring, men trodsalt er det et af de pas der skal vandres op til og over.
Som nævnt gik jeg også ind i kirken for at tænde et lys og holde et stille øjeblik og bede en bøn. Det var der så også mange andre der gjorde denne sene eftermiddag - både pilgrimme og turister.
Derefter gik jeg op til Pilgrimskontoret i gågaden i den gamle bydel for at få et stempel i mit pilgrimspas.
Byen er nu ikke så spændende, men den har dog en tiltrækning fordi den er udgangspunkt for mange menneskers drømme om at vandre til Santiago.
For mig er det endnu en middelalderby og stoppe sted på vandringsvejen.

Skriv et svar