VIA FRANCIGENA III – DAG 7

Start byMontalto Dora til Viverone
Dato11. september 2020
Vejr+18c – +30C regn / overskyet
Højdemeter op175 m
Højdemeter ned100 m
Sværdhedsgradmoderat
Afstand tilbagelagt i dag30 km
Afstand tilbagelagt i alt153 km
Jeg ryddede og vaske op efter mogenmåltidet og gjorde mig så klar til at vandre ud, da det så begyndte at regne. Nu havde det været tørt siden jeg startede på vandringen, så det var vel ikke så overraskende, at jeg skulle ud i regn på et tidspunkt - og det var så idag.
Jeg skulle vandre mod syd og igennem Ivrea til dagens slutmål, der er Viverone.
Med al regntøjet på og regncover over rygsækken stavre jeg ud , og troede jeg havde godt styr på hvilken vej jeg skulle. Imidlertid tog jeg fejl af retningen og fik vandre mod nord. Tilbage mod Borgofranco d'Ivrea.
Fordi det var regnvejr havde jeg ikke fornem
melse af solretningen og jeg kunne heller ikke genkende at jeg vandre bagud, men det beror på at der er en alternativ rute og det var åbenbart den jeg vandrede. Jeg mødte flere lokale på stierne, men der var åbenbart ingen, som ville spørge til om jeg ikke skulle mod Rom.
Så det blev til 4 km omvej, de 2 på faktisk en smuk sti med udsigt til en sø og en borg på toppen af en høj bakke og 2 km på landevejen retur til Montalto Dora og så videre  mod syd.
Efter 2-3 timer holdt det helt op med at regne og blev mere og mere varmt uden solen brød igennem skydækket.
Eftermiddagens vandring var overvejende igen på asfalt veje og på grusvej/markveje. I disse Coronatider må man søge mod åbne spisesteder på vandringen og nede af en grusvej et par hundrede meter var der en cafe - skiltet oppe ved lande vejen. 
Da jeg kom til indgangsdøren fik jeg blot besked om, at der netop var lukket. Spurgte og jeg kunne få noget at drikke evt. spise, men et klart NEJ.
Kort efter fik jeg Lago di Viverone i sigte og lidt senere gik landevejen ned til søbredden. Her var det sædvanlige campingområde med spisesteder De var mere eller mindre åbne. der var næsten ingen gæster eller turister denne eftermiddag.
Jeg havde booket overnatning i Viverone på et hotel ned mod søen.
Viverone er traditionel ferieby ved en større sø med en lystbådehavn og en promenade med hoteller og restauranter. 
Hotellet jeg har booket overnatning på er et tidstypisk 60'er familieejet hotel.
Efter at have tjekket ind vil jeg i bad. Værelset har et fuldstændig moderniseret badeværelse.
Åbenbart er det gået galt for arkitekten, da glasdøren til brusebadet kun kan lukke op så der er en 35 cm åbning at klemme sig ind under bruseren. Så jeg er glad for, at jeg over årene har tabt mig , ellers var jeg ikke kommet i bad her.
Jeg har booket overnatning på et af hotellerne ud til promenaden ved søbredden - Hotel Royal - der er et større familieejet hotel. For overnatning inkl. morgenmad betalte jeg € 56.

Skriv et svar