CAMINO FRANCÉS – 2012 – DAG 10

Start By Burgos til Tadajos
Dato26. april 2012
Vejrtørt / regn
Højdemeter op40 m
Højdemeter ned90 m
Sværhedsgradlet
Afstand tilbagelagt i dag12 km
Afstand tilbagelagt i alt218 km
Vi er nu ude på Mesetaen højsletten i ca. 900 m højde mellem Burgos og Leon et tyndt befolket landbrugsområdet med mest korn. Der er langt mellem byerne og i nogle områder et vi uden mobildækning. Fra Burgos gik vi ud af byen som sædvanlig mod vest og jeg er nær ved at sige sædvanlig med regn. Da vi havde gået 10 km gad vi simpel hen ikke mere. Så vi endte denne meget uinteressante dag i en trøsteløs nærmest forstad til Burgos ved navn. Tarbajos. Drivvåde kom vi til et lille men pænt albergue og gik om aftenen på den lokale bar og fik pomfritter. Det var den dag. Tidligere indlæg.

Katerdralen i Burgos

Nu er jeg igen kommet frem til.et albergue med gratis Wifi. Så nu kan jeg opdatere igen. KATEDRALEN I BURGOS Den er ubeskrivelig. Den er overdådige. Den er fantastik. Den er enorm. Den er flot. Den er noget af det mest enestående jeg har set. Uden jeg ved det med sikkerhed tror jeg den er på mellem 25.000 og 40.000 m2. Tårnene er højere end Rådhustårnet i København. Der er et utal af kirkerummet med den ene mere overdådige altertavle end den anden. Ubeskrivelig se billeder når de kommer. Vi brugte 4 timer og over 100 fotos på at se det meste af katedralen. De enorme mange altertavler, de enorme mange billeder, de enorme mange kunstgenstande er ikke til at beskrive. Dog var der særligt et billede fra ca 1400 der rørte mig, et billede af Jomfru Maria med Jesusbarnet, hvor der er en enestående rød farve. Se billedet. Fantastisk naivt men enestående rørende. Jeg kan godt forstå at pilgrimme til alle tider er valfarter til katedralen og selv i dag er man ydmyg når man kommer til og ind i katedralen Der er overdådige glasmosaik, overdådige gravsætninger, alt er bare overdådig. Den skal opleves. Rejs til Burgos og se katedralen med egne øjne. Det fortjener du og den.

Skriv et svar