VIA FRANCIGENA II – DAG 5

Start byCassio til Pontremoli
Dato6. maj 2016
Vejr+ 18C – +25C sol / let skyet
Højdemeter op100 m
Højdemeter ned800 m
Sværhedsgradhård
Afstand tilbagelagt i dag38 km
Afstand tilbagelagt i alt141 km
Vejret var let overskyet og omkring 18C og senere på dagen 25C. Så igen pragtfuldt vandrevejr. Skulle jeg nå Pontremoli, den næste større by, skulle jeg ud på omkring 40 km. Så et godt morgenmåltid og en sandwich til frokost ville være nødvendig. Derfor morgenmad på den lokale bar. Og sandwich i rygsækken og ud af døren.
Der er 4 muligheder at vandre til Pontremoli. Jeg valgte asfalt vejen. Op til Passo della Cisa, men først skulle jeg gennem Berceto en katedralby før passet.
Jeg besøgte Berceto katedral, der er indviet til Skt. Moderanus og er opført i romansk byggestil. Mørk og enkel. Men med en meget spændende indgangsportal.
Vandringen var som nævnt på landevejen op til pashøjden. Der var ikke meget trafik, så vandringen var faktisk ganske behagelig, især i betragtning af det fantastiske landskab her midt i Appenniniernes pashøjde.
Når passet er nået er det nedad til dagens endemål - Pontremoli. En by på størrelse med Køge. Men selv alderen på byen er ældre end Køges.
I øvrigt ligger byen ikke ud til hav med ud til floden Magra, som løber igennem byen og deler den op i den gamle middelalder by og den nye.
Inden Pontremoli nås vandres igennem adskillige hårdnålesving, da er vandres ned i niveau 230 m. Eller næsten 800 m ned. Det kan godt mærkes i benene.
Jeg har igen valgt at booke en overnatning på hotel. Hotellet ligger i den nye bydel ca 1 km uden for Via Francigena.
Hotellet er et pænt provinshotel, hvor alt er i rigtig pæn kvalitet.
Beliggenheden er ud til et stort torv, hvor der er flere muligheder for at kunne få aftensmad. Jeg ender på et lille pænt pizzaria, hvor jeg får en god pastaret.

Skriv et svar