VIA FRANCIGENA II – DAG 4

Start byForno di Taro (Ricco) til Cassio
Dato5. maj 2016
Vejr+25C sol / let skyet
Højdemeter op890 m
Højdemeter ned50 m
Sværhedsgradmedium
Afstand tilbagelagt i dag22 km
Afstand tilbagelagt i alt103 km
Min vært og hans kone var tidlig oppe. Efter et godt morgenmåltid og en snak med ægteparret, viste konen mig en genvej ud på Via Francigena, så jeg ville spare et par kilometer på dagens vandring.
Som betaling for ophold, aftens og morgen mad gav jeg i donation € 50.
Dagens vandring ville ikke blive så lang, da jeg ikke kan nå til Prontemoli på en dag, men må tage et ophold under vejs. Der er kun 2 mulig heder et nedslidt hotel og et otello i Cassio.
Vejret er flot 25C og let overskyet, godt vandrevejr.
Nu er Appinninerne inden for rækkevidde og det er blevet et bakket terræn med mange op og nedstigninger. Ca. 1.200 højdemeter op og ca. 400 m ned. Det kan godt mærkes i bentøjet.
I Terenzo ligger en kirke Chiesa si San Stefano på en bakketop med en fantastisk udsigt. Her møder jeg et australsk ældre ægtepar som en på vandring frem til Seina.
Jeg får en snak med dem og ser dem så ikke yderligere på vandringen, før om aftenen på baren i Cassio.
Det går bare mere og mere op i løbet af dagen og der vandres nu mere på grusstier og skovstier igennem nogle naturskønne områder med kik ud på det bakkede terræn med småbyer spredt rundt i bakkerne.
,Da jeg ikke har booket hotel for natten er jeg lidt spændt på, om der er overnatningsmulighed. Hotellet kan anvise mig et dobbeltværelse, som indholdsmæssigt har kendt bedre dage, men sengetøj ser OK ud. Bad på gangen. Men da der åbenbart kun er mig som overnattende, får jeg det for mig selv.
Hotellet har en restaurant som udmærker sig ved at kunne fabrikere en udmærket pizza og en isdessert. Så sulten  blev stillet.
Om aftenen gik jeg op på byens bar og fik lidt snacks og hvidvin og møder her det australske ægtepar, som også overnatter på Hotel Cassio, så vi få os en hyggelig snak.

Skriv et svar