VIA DI FRANCESCO – DAG 10

Start byPietralunga til Gubbio
Dato3. juni 2017
Vejr+35C sol / let skyet
Højdemeter op784 m
Højdemeter ned760 m
Sværhedsgradmoderat
Afstand tilbagelagt i dag24 km
Afstand tilbagelagt i alt207 km
GUBBIO


Byen har en lang historie langt tidligere end til romertiden og det har været en magtfuld og velstående by, som til det første korstog mod Jerusalem stillede med 1.000 korstogsriddere. Den gamle del af byen - renæssance byen ligger, som på en afsats oppe på bjergsiden af en meget høj bakke, hvor de smukke renæssance bygninger, herunder råhuset, katedralen, paladser m.v. er liggende ud til et stort torv, hvor der er udsigt ud over hele dalen. Den nye del af Gobbio ligger på dalbunden og er i dag en by på omkring 35.000 indbyggere og som i stor udstrækning lever af turisme. Mellem den gamle og nye by, ligger ruinerne af et romersk amfiteater og rundt i byen er flere kulturminder fra romertiden.

DAGENS VANDRING

Vandringen er nu i det centrale Umbrien og i De Centrale Appeninnier med et meget bakket landskab vekslende mellem de mørke skov og i dalen agerland.
Værten kørte mig op til Pietralunga hvor jeg kunne spise morgenmad på en bar som værten ejer. Derfra startede jeg vandringen på asfaltvejen, som jeg valgte som vandrerute for dagen. Op og nedstigningerne er blødere, men der er ikke megen skygge at hente. Igen i dag er det over +35 C, så det er en varm omgang at vandre.
Der vandres igennem nogle små byer, men stadig er det svært at finde cafeer eller bagere, supermarkeder, så der skal vand med i rygsækken til dagens vandring og lidt til at spise på vejen.
Det er et flot landskab at vandre igennem, men det er også udfordrende.
I dag har jeg mødt 2 store flokke medpilgrimme, åbenbart skole/gymnasieelever på vanding.

DAGENS OPLEVELSER

Der er ikke meget at beskrive om selve vandringen igennem et varmt og smukt landskab, men om Gubbio er der derimod meget at berette om. det er en af de meget vigtige renæssancebyer som Franz vandrede igennem mange gange på sin vej mellem La Verna og Assisi.
Gubbios gamle bydel ligger på bakken og er fyldt med renæssancebygninger, torvedannelser og små gyder, der lader til kirker og katedralen med katedralmuseet.
Byen er naturligvis en turistmagnet og der er mange små butikker med alt muligt skrammel til turister. Imidlertid de ikke så fremtrædende, at den smukke arkitektur bliver ødelagt af reklameskilte o. lign.
Der er en meget stort plads med byens rådhus, hvorfra der er en meget flot udsigt ud over den nye bydel og hele dalen til bjergene i baggrunden.

DAGENS OVERNATNINGSSTED

SPORTING HOTEL

Hotellet er beliggende i den nye bydel i Gubbio op til et meget stort sportsanlæg.
Hotellet er lidt nedslidt, men værelset er OK ligesom bad og toilet er rent og pænt.
Der er en stor restaurant til hotellet, der både servere frokost, middag og morgenmad.
Aftensmaden var fortræffelig, ligesom morgenbuffeten var overdådig.
Overnatning i dobbeltværelse og inkl. morgenmad € 72.

Skriv et svar