VIA DI FRANCESCO – DAG 15

Start bySpoleto til Rieti
Dato10. juni 2017
Vejr+31C sol / overskyet
Højdemeter opn/n
Højdemeter nedn/n
Sværhedsgradn/n
Afstand tilbagelagt i dag5 km
Afstand tilbagelagt i alt303 km
RIETI

Byen er anlagt langt tidligere end i romertiden. I øvrigt er der ikke bygningsværker fra romertiden, dog er den gamle bydel omkranset af en ældre bymur ud mod lavlandet og på bakkesiden er byen højt hævet over lavlandet, som tilbage i romertid var en meget stor sø. Rieti har i dag ca. 50.000 indbyggere og ligger i regionen Lazio, der har Rom som hovedby. Byen har et par velbevarede kulturminder, her er der tale om katedralen - Cattedrale di Santa Maria i Rieti der blev påbegyndt i 1100 tallet og afsluttet i det 1600 århundrede samt meget smuk - Loggiaen i Palazzo Vescovile - en buegang under Pavepaladset.

DAGENS VANDRING

Der var ikke meget vandring i dag. Jeg har taget tog fra Spolleto til Rieti. I øvrigt en behagelig oplevelse gennem de høje bakker og skovklædte områder frem til lavlandet.
Beslutningen om tog er taget på grund af mit knæ, da de 85 km eller ca. 4 etaper er nogle af de mest krævende på pilgrimsvejen. Der er 6.000 højdemeter på den strækning. Og det kan mit knæ ikke tage denne gang.
Derfor må jeg beklage, at jeg ikke kan beskrive vandringen på de ca. 4 etaper.
Så dagens vandring drejer sig om en tur rundt i den gamle bydel i Rieti. Bymuren er på lavlandssiden af en gamle bydel med tårne, hvor der er indgange. På bakkesiden ligger de gamle imposante bygninger som mur.

DAGENS OPLEVELSER

På dagens vandring rundt i den gamle bydel besøgte jeg byens katedral - Cattedrale di Santa Maria i Rieti - der har en utrolig flot indre i kirkerummet med en smuk altertavle og nogle smukke religiøse figurer. Katedralen er i romansk byggestil men barok indvendig. det skal erindres at byen har været sommeresidens for Paven i middelalderen og byen underlagt Pavestaten. Der for er det også et Pavepalds ikke langt fra katedralen, vor der en en udsøgt overdækket buegang langs paladset. I øvrigt var den en lun aften, hvor der er meget aktivitet i byen, herunder på en række af byens pladser musikoptræden.
Et af stederne var der blot akustisk musik, som var til at holde ud og der fik jeg en god italiensk pasta.

DAGENS OVERNATNINGSSTED

HOTEL EUROPA ***

Hvordan hotellet har fået 3 * må stå hen i det mystiske.
Værelset er lille og spartansk med et lille men rent badeværelse. Værelset er rent og ordentligt og hotellet ligger i en lille gyde midt i centrum inden for bymuren og nær katedralen.
Der var tjekket ind med morgenmad, men det lykkedes aldrig at få morgenmad, da værten åbenbart ikke havde stillet vækkeuret.
Jeg måtte rode rundt i receptionen om morgenen får at finde mit pas og det passede bestemt ikke værten, der råbte op og jeg stak ham det aftalte beløb og skred ud af hovedøren uden at se mig tilbage.
Betalte for overnatning € 55 uden den lovede morgenmad. Når skidt med det.
 


Skriv et svar