MILITARY HIGHWAY – VANDREDAG 9

Start byStepantsminda til Dariali Gorge til Tbilisi
Dato14. september 2019
Vejr+3C  – +22C sol
Højdemeter opn/n
Højdemeter nedn/n
Sværhedsgradn/n
Afstand tilbagelagt i dag5 km
Afstand tilbagelagt i alt165 km
Ikke for jeg ikke havde lyst til at vandre, især da jeg så 3 andre vandre på vejen fra Stephansminda til klosterkomplekset. Havde bestilt taxa, der ankom præcis, som jeg var færdig med morgenmaden og tjek out. Bliver kørt de 12 km til den russiske grænse. Bad vognmanden om at vente, mens jeg besøgte Klosterkomplekset og jeg vandrede ned til grænseovergangen. Herefter kørte vi mod syd - mod Tbilisi ved 11 tiden. Min vognmand var erfaren chauffør og kendte vejen, så det gik ganske hurtigt selvom der var rimelig trafik og dyr på vejen. Helskindet kom jeg indtil, hvor de udenbys taxaer sætter passagerer af ca. 9 km fra centrum. Over i en bytaxa med en utålmodig chauffør, der kørte mig til MyCity Hotel ved den gamle bydel. Fra morgenstunden efter et godt morgenmåltid er jeg klar til en lang dag. Egentlig skulle jeg have vandret op til grænsestationen og tilbage. Der er 12 km og så det samme retur. Imidlertid har jeg valgt at blive kørt derop i taxa. Nu hvor vejret er godt, så ærgrer jeg mig over at vælge at blive kørt. Det, der er slutmålet for min vandring, er Dariali Monastery Complex. Og så en bonus at vandre over til græsestationen. Jeg havde set den på afstand og nu har jeg mulighed for at gå ind i grænsebygningen og i cafeen for at købe noget at drikke.
Klosterkomplekset er omkring 10 år gammelt og stadig under udbygning. Der er en meget flot kirke med et stort lyst kirkerum smagfuldt udsmykket med ikoner og religiøse genstande. Hertil hører den sædvanlige selvstændige klokke bygning. Selve conventet er en selvstændig bygning i 2 plan. Det hele er beliggende i et smukt anlagt parkområde.
Jeg vandre retur til taxaen ved klosteret. Aftalen er at vognmanden kører mig til Tbilisi, som den eneste passager. Vognmanden vil holde to stop og købe frokost. Og sådan blev det. Han kørte behændigt op og ned af bakkerne på Military Highway syd på til Tbilisi. Trafikken var ikke særlig intens og der var ikke mange lastbiler, så det går smidigt frem til holdepladsen, hvor udenbys taxa stopper og hvor bytaxaerne tager over. De resterende 9 km er med bytaxa frem til den gamle bydel, hvor jeg igen overnatter på MyCity Hotel.
De sidste 12 km nordpå fra Stephansminda er et meget øde område. Der er ingen bebyggelser, kun de høje bjerg med Terek Dalen, hvor floden løber stort set langs den og hvor Military Highway er lagt og følger den i forskelligt niveau. De flade grønne arealer langs floden benyttes egentligt kun til græsning for enten kvæg eller får. Der er ingen boliger eller bebyggelser og ingen erhverv. End ikke en tankstation findes herude. Så den sidste bebyggelse før grænsen er klosterområdet og grænsestationen. Grænsestationen er taget i brug året efter Ruslands krig mod Georgien i 2009. Faciliteterne er fælles med Rusland. Herfra er der et lille stykke på et par kilometer inden der køres ind i en tunnel, der er 8 km lang og ender inde i Rusland.
Jeg har booket overnatninger i Tbilisi på det lille hotel, som jeg boede på i juni og som ligger lige mellem den gamle og den nye bydel. Rigtig praktisk med gåafstand til de vigtigste og mest interessante attraktioner og religiøse steder. Hotellet er ikke særlig stort vel omkring 10 værelser med et sødt og venligt personale. Der er døgnåbent i receptionen. Mit værelser er et pænt rum med dobbelt seng samt toilet og bad. Det er pænt og rent og så er prisen overkommelig af en storby at være. Hotellet ligger lidt nede ad en sidegade, hvorfor der er stille og roligt. Der serveres traditionel morgenmad. For 3 overnatning har jeg betalt 320 GEL svarende til ca. 725 DKK inkl. morgenmad.

Skriv et svar