CHEMIN DE SAINT JACQUES I DAG 13

Start byTour de Faure til Cahors
Dato24. april 2018
Vejr+30C – +35C sol / let overskyet
Højdemeter op50 m
Højdemeter ned60 m
Sværhedsgradlet
Afstand tilbagelagt i dag33 km
Afstand tilbagelagt i alt345 km
Vandrede ud efter morgenmad kl. 8.00 fik 2 sandwich med til dagens vandring. Nok er der byer som vandres igennem men mange af dem er uden café eller blot en bager, hvor man kan købe noget at spise og drikke. Da vejrudsigten var med sol og og varme op til 35 C fik jeg også købt 2 1L vand med brus til dagens vandring. Og godt det samme.  De blev drukket fuldt op i forstad til Cahors, hvor jeg fik købt en 3. Så husk godt med vand. Jeg valgte at vandre på D 662 og D 653, som er landevej, der løber langs med Lot. Faktisk har du Lot på venstre side hele vandringen. Der er ikke så meget trafik, at det gjorde noget og de få højdemeter på dagens vandring havde ikke indflydelse, men det havde varmen derimod. Det var meget varmt og til tider hedt at vandre i floddalen.
Som nævnt er jeg kommet lidt uden for pilgrimsruden, men dog ikke mere end jeg krydser den nogle gange i løbet af dagen ved at vælge landevejen. Havde jeg valgt at vandre ind på pilgrimsruten ruten kunne jeg have sparet mellem 4-6 km.
Derimod skulle jeg have krydset en ås med ca. 300 m højdemeter op og senere det samme ned. I varmen syntes jeg at bruge kræfter i varme på at vandre 600 højde meter ikke stod mål med anstrengelserne ved at vandre 4-6 km mere.
Jeg mødte et ungt fransk pilgrimspar, som godt nok så lidt slidte ud efter at have vandret over åsen. 33 km i op til +35C, kan også gøre en gammel garvet pilgrim mør og de sidste kilometer ind mod Cahors og ned gennem hovedgaden til stationen, hvor hotellet jeg har booket overnatning på ligger, var nu godt nok også nogle drøje nogen. Efter 9 timer kunne jeg tjekke ind på hotellet.
Cahors er en kendt by ikke blot i Danmark, men også i Europa i øvrigt. Kendt for sin skønne beliggenhed, sin særlige charme, smukke bygninger og torve, broer, floden m.v. Så den er naturligst fyldt med turister og har et turistpræg, men mange cafeer, restauranter, modebutikker i den høje ende. Cahors er katedral by og med sine ca. 25.000 indbyggere en livlig provinsby. Den gamle bydel omkring katedralen ligger ned mod floden og på tovepladserne er torvedage med lokale varer. Cahors ligger på et næs i bugtningen af Lot og har dermed flere broer over floden.
Især en bro tiltrækker opmærksomheden med den borglignende konstruktion over broen. Jeg har booket hotel lige over for stationen Britt Hotel Cahors for 2 nætter og overnatning inkl. morgenmad koster


Skriv et svar