TOLOSANA I – DAG 16

Start byDourgne til Revel
Dato22. april 2019
Vejr+15C – 20C  overskyet 
Højdemeter op160 m
Højdemeter ned210 m
Sværhedsgradlet
Afstand gået i dag15 km
Afstand gået i alt342 km
Dagens slutmål er Revel er en by på ca. 10.000 indbyggere og er en "bastid" - en fæstningsby, der har lige gade der ligger vinkelret på hinan den ud fra et torv med en overdækket torvebygning. Byen har ved dens størrelse alle faciliteter, som en pilgrims har brug for. Da jeg ankommer tidligere end overnatnings stedet åbner, tager jeg en pause ved et af tovets cafeer og konditorier. Det søde værtspar havde stillet et dejligt morgenbord frem til mig og da jeg ikke havde en lang vandringsdag foran mig, nød jeg morgen bordet. På dagens vandring - der ikke bød på nogen nævneværdige udfordringer, vandrede jeg igennem den lille by - Soreze - der er en gammel universitetsby og har et gammelt kloster, der nu bruges til udstilling af Dom Obert - en munk fra Calcat - der brugte et helt liv på at væve nogle fantastiske flotte vægtæpper med imponerende motiver i skønne farver. Jeg kunne godt have brugt noget mere tid på besøget, men jeg skulle dog trods alt videre. Vandringen var overvejende på lokale veje uden den store trafik. De sidste dage er vandring nu uden de mange bakker efter jeg har forladt Mantagne Noir - De mørke bjerge - og er nede i kote 200 m. 
Jeg har booket overnatning på Hotel Restaurant du Midi, der er et provinshotel af pæn standard. Det ligger lidt uden for den gamle bydel ud til landevejen, som man vandrede ud af næste dag. Jeg betalte 65€ for overnatningen inkl. morgenmad.

Skriv et svar