SAINT JAMES WAY – DAG 5

Start ByTadley – Reading Abbey
Dato21. juni 2023
Vejr+14 C – +24 C sol / overskyet
Højdemeter op119 m
Højdemeter ned71 m
Sværhedsgradlet
Afstand tilbagelagt i dag22 km
Afstand tilbagelagt i alt117 km

Så blev det sidste vandredag på St. James Way. Jeg overnattede på et dejligt B&B i Tadley, der godt nok ligger noget uden for pilgrimsvejen, men var nattens eneste mulighed. For at komme tilbage til St. James Way uden for at få lagt for mange ekstra kilometer til på dagens vandring, måtte jeg hekse lidt med GoogleMaps og det lykkedes, selv om jeg igen vandrede uden for pilgrimsvejen. Første interessante oplevelse var efter 4 km vandring til den romerske by – Calleva Atrebatum – Silchester – der er i dag kun har perimeteren af byens volde tilbage. Men man får en god fornemmelse af, hvor stor byen var i det 1. århundrede, da romerne herskede over England. I udkanten af anlægget er en lille kirke indviet til St. Mary. Netop som jeg stod i våbenhuset for at stemple mit pilgrimspas, kom en ældre herre med en stor nøgle for at låse døren op for dagens besøgende til kirken. Vandringen til Silchester er på en national cykelrute ud over Pamber Heath, der som navnet antyder en et kæmpe stort hede areal, fladt med spredt bevoksning. Fra Silchester blev det en blandet vandring på smalle lokale veje, markveje og landevej uden den store trafik. En overgang overvejede om jeg skulle tage toget ind til Reading, fordi det var blevet lidt trættende at vandre på asfalt, men opgav det og vandrede videre. Reading er en by på omkring 250.000 indbyggere, hvorfor der i byens periferi er et meget stort anlæg med park+ride. Den jeg mødte var 4 km fra centrum. Herfra kørte jeg med shottlebussen ind til centrum og vandrede derfra til mit endemål for min pilgrimsvandring – Reading Abbey, hvor der nu kun er ruinerne tilbage. Det siges at udgifterne til klosteret opførelse i sin tid i det 1200 århundrede ville koste hvad der svarer til omkring kr. 1 mia. Som jeg tidligere nævnte, vandres fra Reading Abbey mod Southampton. Udgangspunkter er ved St. James Catholic Church. Her sluttede jeg så min pilgrimsvandring med at deltage i middagsmessen og deltage i nadveren. En god afslutning på pilgrimsvandringen på St. James Way. Pilgrimsvandringen blev for mig 117 km eksklusiv den sidste bustur ind til Reading centrum.

Skriv et svar