MILITARY HIGHWAY – VANDREDAG 8A

Start byStepantsminda til Gegerti Trinity Church retur Stepantsminda
Dato13. september 2019
Vejr+5C  – +15C sol
Højdemeter op450 m
Højdemeter ned450 m
Sværhedsgradhård
Afstand tilbagelagt i dag10 km
Afstand tilbagelagt i alt160 km
Gegerti Trinity Church kan tilgås på 3 måder fra Stephansminda. Man kan vandre af kørevejen der ligger til højre for kirken og den er på ca. 8 km har en stigningsprocenten op til 12. Den anden er faktisk at angribe vandringen direkte fra byen lige under kirken i kote kote 1.733 m og vandre mere eller minde direkte op til kote 2.173 m, Den sidste og mest benyttede er, at vandre gennem landsbyen Gegerti og vandre med uret rundt om bakken fra venstre, som kirken ligger på og vandre ind fra højre side op til kirkeindgangen. Vandringen er på ca. 4 km op og det samme ned af asfaltvejen. 
Vandringen op til kirken går gennem Gegerti og i udkanten af byen vandres til venstre ud af byen. Når man er ude på den nedtrampede sti, kan man enten straks gå op af en meget stejl bakke til højre eller vandre ligeud og dreje til højre langs en lille brusende bæk, der så er til venstre.
Her fortsætter man vandringen på stien ved et gammelt vagttårn og vandre op af den smalle nedtrampede sti med en slugt til venstre, her fortsætter man frem stadig rundt til højre.
På et tidspunkt vandres skarpt til højre hvor stien flader lidt ud og man vandre over en lidt fladere areal. Herefter kan kirken ses skråt op til højre. Her vandre man direkte mod kirken og op ad stien til kirken og dens indgang til kirke pladsen.
Det er ikke nogen enken vandring, der er stejle og smalle stykker på stien og der er langt ned mod en kløft. På det sidste stykke er det et stort grønt areal der vandres på.
Det tager mellem 1 time til 5 kvarter, at vandre ca. 450 m op. Og det tager ca. 1 time at vandre ned af asfaltvejen, hvis det er den man vil bruge. Den er faktisk ganske udmærket at vandre ned af. Her kan man vandre til højre ned gennem landsbyen Gerti til Stephansminda.
Det er en flot natur, især i når man kan se Kazbeki uden skyer eller i tåge. Når man står ved kirken, er der stadig over 3.000 m op til toppen af bjerget og det virker enormt stort som kulisse til den lille kirke, når man står ned i Stephansminda

Skriv et svar