DEN DANSKE PILGRIMSRUTE – 2022 – DAG 7

Start ByHøje-Tåstrup – Roskilde
Dato14. juli 2022
Vejr+14 C – +20 C overskyet/vind
Højdemeter op14 m
Højdemeter ned13 m
Sværhedsgradlet
Afstand tilbagelagt i dag15 km
Afstand tilbagelagt i alt117 km

Jeg har gennem tiderne vandret langs mange landeveje, men vandringen i dag mellem Høje Tåstrup og Roskilde slår alle rekorder i kedelige omgivelser. Kedelige og triste omgivelser, dårlig belægning på fortove og cykelstier, uklippede hække, højt ukrudt ud til fortov og i rendestenen mellem fortov og/eller vejbane og mellem vejbaner. Tristesse gennem Hedehusene med tomme butikker og et hav af spisesteder og frisører. Midt i alt tristessen var der dog et lyspunkt – Hedehusene Kirke indviet til Ansgar. Kirken er oprindelig fra 1921, men blev gennemgribende renoveret i 2004, hvor kirkerummet fik et helt nyt udseende. Det er et af de mest moderne kirkerum jeg har set. Jeg fik åbnet kirken af kirketjeneren og fik stempel I mit pilgrimspas. På kirkegården står en af Danmarks tidligste runesten – Kalkerup-stenen. Igen vandring – nu ind mod Roskilde gennem industri og handelskvarteret ud til Københavnsvej og frem til gågaden mod Roskilde Centrum ved Stændertorvet. Roskilde er en god handelsby og tiltrækker turister ved dens beliggenhed og med dens seværdigheder. Højdepunktet er naturligvis Roskilde Domkirke hvor landets regenter efter traditionen er stedt til hvile. Roskilde Domkirke er en af landets ypperste kirker og kan måle sig i arkitektur, indretning, kirkeligt inventar, med mange af de store katedraler i udlandet. Der var mange besøgende i dag. Dog havde personalet tid til at sætte et stempel I mit pilgrimspas. Området og domkirkepladsen er det gamle Roskilde – og hedder Sanktjørgensbjerg. Trist vandring, men spændende kirker på dagens pilgrimsvandring.

Skriv et svar