LONDON TO WALSINGHAM – DAG 5

Start ByStandsted Mountfitchet – Saffron Warden
Dato11. september 2023
Vejr+18 C – +28 C sol / frisk brise
Højdemeter op263 m
Højdemeter ned131 m
Sværhedsgradmoderat
Afstand tilbagelagt i dag24 km
Afstand tilbagelagt i alt119 km

Temperaturen er nu 10 C lavere end de sidste dage, så nu er det menneskeligt og rart at vandre uden at føle den ulidelige varme. Jeg ærindrer kun, at jeg har vandret på asfalt i byerne jeg vandrede igennem ellers har det været på Byway, Footpaths og et par gange direkte over de nu afhøstede og harvede marker. Det sidste er på et noget vanskeligt underlag mellem jord og stubbe og heldigvis har det været tørt længe, derfor er underlaget også hårdt. Terrænet er bakket, men ikke med ubehagelige stigninger og vandringer nedad. Byway er ofte en ældre ikke særlig vedligeholdt grus/sten eller jordvej, nærmest i bredde, som en markvej og ikke overgroet. Behagelig at vandre på. Ofte ender de i en bred og senere smal sti. Footpaths er blot en sti ofte kun i 2 fødders bredde, og kan være noget overgroet. Det er jo mandag og det er meget forskelligt om pubberne og kirkerne er åbne og dem der var, var uden snakke sagelige kirkevæger. Så vandringen blev mere “flydende”. Kirken indviet til St. John i Standsted Mounfitchet var ikke åben og desværre var den meget ydmyge lille kirke St. Peters i Ogley heller ikke, men der var stempel i våbenhuset. St. Marys i Newport var åben og havde stempel. dejlig service at stemplet er frit tilgængeligt og intakt. I 1538 efter at Henry 8 havde beordret klostrene nedlagt og nedrevet overdrog han Warden Priory – i dag Audley End House til hans kansler Audley, som belønning for hans assistance ved gennemførelsen, at få klostrene tømt og nedrevet og for at få aflivet to kongens dronninger. Audrey End er nu i English Heritage varetægt og kan besøges. I St. Marys Curch i Saffron Warden er Thoms Audley sagofag. Byen Saffron Warden, er som navnet hentyder, kendt for safran. Omkring byen blev der tidligere dyrket safrankrokus og den blev behandlet og derefter solgt bl.a. i London. Byen blev meget velhavende på dette krydderi. Jeg overnatter i et af byens ældste hus, der huser Cross Kyes Inn, der har givet overnatning til handelsfolk og pilgrimme i mere end 500 år. For overnatning inkl. morgenmad betalt jeg 76 £

Skriv et svar