CAMINO PORTUGUÉS – DAG 17

Start byPonte de Lima / São Bento da Porta Alberta
Dato30. september 2016
Vejr+22 – + 25C overskyet
Højdemeter op405 m
Højdemeter ned215 m
Sværhedsgradmoderat
Afstand tilbagelagt i dag22 km
Afstand tilbagelagt i alt517 km
Efter en god nats søvn stod jeg tidlig op of var en af de første på hotellet, der var over morgenbuffeten. Den var for øvrigt ganske flot.
Vejret var skiftet og det var dejlig svalt her til morgen. Først en 200 - 300m langs Rio Lima og hen til middelalderbroen, som har en flot arkitektur og op og hen over broen (jeg mistede ikke hukommelsen ved at kommer over Rio Lima).
På den anden side af floden vandres ud i et smukt bakket landskab og dagens højdepunkt i mere end en forstand er at vandre op til Alto da Portela Grande i 405 m2 højde.
Udfordringen er, at vandringen faktisk sker i en lang stigning på lidt over 300 m. Udfordringen er også, at det er på skovstier og ind i mellem - nummeret før bjergklatring - så stigningen er voldsom.
Når det så er sagt, så er det en dejlig vandring med flotte vue ud over de skovklædte bakker. Jeg ved snart ikke hvor mange kilometer jeg har vandret på romerveje. Det er efterhånden rigtig mange. De romere, var dygtige vejbyggere og lade veje på rigtig fornuftig strækninger i terrænet og bad nogle steder sammen, hvor det var både militært og behageligt at grundlægge en by.
Så i dag vandre jeg flere strækninger på Via Romana XIX.
Der er bevaret eller renoveret flere strækninger med belægning.
Det er interessant og lidt spændende at vandre på disse gamle traceer, hvor der er blevet vandret i over 2000 år, de er udlagt i terrænet, hvor det vil være lettes at vandre og ofte i kortest afstand mellem byer. Så derfor er de stadig i brug.
Men inden jeg når der til, skal jeg lige over en lille bakke på 400 m i højden.
At komme over den, er en lille udfordring, fordi det stort set er en stigning på 300 m der skal vandres op i omkring 15-20 %.
Og det er faktisk en udfordrende vandring op, da stien der vandres på er fuld af sten i størrelsen fra tennisbolde til fodbolde, som er noget forfærdeligt at vandre op ad i.
Men hele udfordringen er det værd, når man står og ser ud landskabet. Og så er der vandringen ned mod overnatningsstedet.
Da jeg ankommer til B & B Casa de Capela, er der allerede kommet gæster og møder 4 amerikanere, 2 hollændere, en belgier og 2 østriger.

Paredes de Coura
 
Sao Bento da Porta Alberta
 
Jeg ved ikke rigtigt om man kan kalde bebyggelsen - en by.
Der er absolut intet i bebyggelsen at foretage sig, der er ingen butikker, ingen cafeer, ingenting.
Og alligevel besidder bebyggelsen nogle kvaliteter, fred og ro og dejligt landskab og søde mennesker.

B & B Casa de Capela
 
Det er et luxus B & B.
Det er tip top moderne i en større villa direkte op til et kapel.
Flot værelse med alle faciliteter.
Der er aftensmad og morgenmad af meget høj kvalitet.
Kvalitet er dyr og i alt betalte jeg 125€

Skriv et svar