VIA SANCTI MICHAELIS – 2024 – ETAPE 2 – HJEMREJSE

Start byPenzance – Ivybridge – Holbæk
Dato31. maj 2024
Vejr+15 C – +20 C sol/sol
Højdemeter opn/n
Højdemeter nedn/n
Sværhedsgradn/n
Afstand tilbagelagt i dag0 km
Afstand tilbagelagt i alt30 km

På vej hjem skal jeg holder forlænget weekend hos min datter og svigersøn, der bor i Ivybridge om 20 min. kørsel efter Plymouth. Jeg har købt togbillet til rejse fra Penzance til Ivybridge – et par timers togrejse gennem det grønne Cornwall til Ivybridge i Devon med ryggen til Dartmor.

Besøget på St. Michael’s Mount gik jo som forventet – lidt ægerligt – at jeg ikke kunne vandre ud til øen. Øen er landfast, når det er lavvande, men netop den dag jeg havde valt, var faktisk den eneste, hvor der var højvande midt på dagen. Der var mange besøgende bl.a. på grund af det gode vejr og at sommersæsonen er begyndt, så der er mange turister i Cornwall. Det var et interessant besøg og selvfølgelig var højdepunktet mit besøg i kirken. Kirken er ikke særlig stor og med de mange besøgende var det lidt besværligt at opleve det autentiske i kirkerummet. I 1992 blev der opsat en bronzefigur, hvor Ærkeenglen Michael – til hvem kirken er indviet – er opstillet på en søjle på højre side af kirkerummet. Figuren er Ærkeenglen i kamp med Djævlen, hvor englen med den ene hånd byder de døde mod himmelen og hindre Djævlen med at tage de døde mod Helvede. Inden jeg gik mod havnen for at tage en båd retur til fastlandet, fik jeg i administrationens kontor 3 stempler i mit pilgrimspas. Således sluttede mit ophold på St. Michael’s Mount og pilgrimsrejse ved at vandre tilbage til Penzance.

Det har været en spændende pilgrimsrejse med mange elementer heri en noget krævende vandring tværs over Cornwall i et flot landskab med udsigt til hav både mod vest og mod øst.

Skriv et svar