MEDJUGORJE – PILGRIMSFÆRD – 2014

Der blev for længe siden sagt "er du først begyndt på den første pilgrimsvandring, så slutter du aldrig, du få en evig trang til at fortsætte, lyst til at opdage, lyst til at vide, lyst til at lytte, lyst til at se - og lyst til at fortælle, så hun/han du møder bliver overbevist om, at hun/han også skal tage det første skridt på sin første pilgrimsvandring"

MEDJUGORJE - BOSNIEN-HERCEGOVINA
Når der tales om pilgrimsmål er man tilbøjelig til først at tænke på de 3 store pilgrimsmål, Jerusalem - Jesus Grav - i Gravkirken, Rom - Peterskirken - Sankt Peters grav og Santiago de Compostela - Sankt Jakobs grav i katedralen.
Italienerne vil ligeledes tænke på Assisi, hvor Franz af Assisi ligger i krypten i basilikaen i Assisi.
Et andet pilgrimsmål, hvor der næppe er mange som vandre til, er til Sankt Jacobs kirke i Medjugorje i Bosnien-Hercegovina, hvor der siden 1981 er sket åbenbaringer gennem "seere" fra Jomfru Maria.
Den er pilgrimsmål fordi der er sket en række mirakler og åbenbaringer i tilknytning til Jomfru Maria.
Medjugorje er en landsby, der ligger 2½ times kørsel vest for Sarajevo (hovedstaden i Bosnien-Herzegovina) og ca. ½ times kørsel fra Mostar.
I udkanten af Medjugorje ligger bjerget Krizevac, hvor der i 1933 blev bygget et 9 m højt kors, der blev indviet på årsdagen for Jesus  korsfæstelse.
I forbindelse med pilgrimsfæden kørte vi til andre religiøse steder, hvor vi besøgte udover katolske kirker, græskortodoks kirke, moske og protestantisk kirke.
I Bosnien-Herzegovina er der religiøse bygninger for de nævnte tros- samfund og der bygges nye kirkebygninger af trossamfundene.
Derfor besøgte vi også på vores vej i katedral under opførelse, der opføres mellem Mostar og Sarajevo.