CAMINO DEL NORTE – DAG 4

Start ByDeba til Markina-Xemein
Dato18. august 2013
Vejr+30C sol
Højdemeter op915 m
Højdemeter ned830 m
Sværhedsgradhård
Afstand tilbagelagt i dag22 km
Afstand tilbagelagt i alt97 km
En rigtig vanskelig dag med store højdeforskelle. Vejret var varmt til vandring og det tager på kræfterne. Jeg tror jeg var oppe på at drikke mere end 3 liter vand på ruten. Jeg slæber på 2 liter og der er med nogenlunde passende afstande mulighed for at få vand enten fra kilder, der er kontrolleret af miljømyndigheden eller fra haner og flere steder har beboerne sat vand ud eller givet lov til at tage vand fra deres udendørs haner. Så der er stor villighed til at hjælpe både pilgrimme og vandre - for dem er der naturligvis også mange af - de kan bare ikke bo på alberguerne og bliver afvist hvis de forsøger.
At gå op ad bakke med 12 kg på ryggen i 30 graders varme er en prøvelse, men tager man det nogenlunde med ro og forsøger at holde sig i skyggen så komme man dog op til pasgrænsen om end langsomt. Det værste er skulle ned, din knæ og de 2 lille tå har det slemt, fordi du skal passe på med ikke at komme for hurtigt ned og miste balancen. Det værste er faktisk enten cement eller asfalt veje - der gå ned.
Udfordringen i dag var, at du skal 900 m op og det samme ned.
Inden i skovbevoksning på caminosti med sten og jord. Det er varmt og hedt og du udnytter skyggen mest mulig og du drikker vand som en dranker.
Du honoreres med nogle fantastiske udsyn over landskabet, kommer igennem små samling huse og ind i mellem er du imponeret over at midt ude i ingenting, er der bygget et nyt, stort og flot hus omkranset af højt hegn og med vagthund.
Efter dagens strabadser fik jeg som alle de andre pilgrimme en seng for natten i det lokale albergue, som var i et nedlagt tidligere mindre kloster i byen. Plads til vel omkring 50 pilgrimme og med meget fine faciliteter.
Anna mødte jeg igen, hun havde nu vandret med en tysk professor i økonomi ved Berlins universitet og vi slog følge og ved spisetid omkring kl. 19.30 endte det med at vi var 12 pilgrimme, som var ude at spise samme sted med pilgrimsmenu og vin og vand. 3 pilgrimme fra Østrig, 2 fra Tyskland, 2 fra Danmark, en franskmand og resten spanier.
Vi havde det rigtig hyggeligt og var først i alberguet lige før det lukkede kl. 22.00.
Markina - Xemein er en nyere by beliggende i en dal omkranset fra de høje bakker. Ikke så interessant en by, men pæn og nydelig - størrelse med Tølløse.

Skriv et svar