MILITARY HIGHWAY – VANDREDAG 4

Start byAnanuri til Pasananuri
Dato9. september 2019
Vejr+12C – 15C heldagsregn
Højdemeter op412 m
Højdemeter ned195 m
Sværhedsgradmoderat
Afstand tilbagelagt i dag23 km
Afstand tilbagelagt i alt102 km
Starter ud efter morgenmad igen på en regnvåd dag. Det er blevet lidt koldt nu. Er nu i kote 700 m og skal yderligere 400 m op i dag. Dagens vandring er stort set langs med Aragvi floden. Kan høre dens brusen og se det urolige vand det meste af dagen. I dag der mange lastbiler på Military Highway. Det er mandag. Jeg ser, der er lys i en lille kirke, der ligger i noget der ligner en lille have. Går ind i kirken og er lige pludselig til messe med 2 præster og en meget gammel dame. Præsterne kikker bare på mig og fortsætter messen uberørt. Jeg kommer igennem et par mindre landsbyer og møder her et kobbel hunde og en enkelt venlig en.
Dagen er regnvåd og jeg må igen have den røde regnfrakke på. Inden under har jeg min blå regnjakke for at holde duggen ude fra mit øvrige tøj, så det ikke bliver vådt og jeg kold. Det virker. På vej ud af Ananuri kommer jeg forbi en lille gul kirkebygning, hvor der er lys i vinduet. Det kan tyde på, at der er åbent, så nysgerrig går jeg ind og kommer lige ind i en messe. Der er 3 personer, 2 præster og en meget gammel dame, og nu mig.
Ingen tager notits af at jeg kommer. Jeg står og følger med i messen i vel et kvarter og vandre så ud i regn vejret igen og fortsætter.
Ikke langt fra bliver jeg mødt af en hund, som jeg må true af for at få fred, da den løber efter mig.  Omkring middag kommer jeg ved en bro og nogle huse forbi et lille supermarked og får købt et par røgede pølser og noget brød. Ved det ene af de to borde med en parasol over står 3 russiske mænd som også spiser pølse og brød og drikker vodka af ølglas. Jeg bliver budt og takker pænt nejtak. Det gør en venlig hund ikke, da den får et stykke pølse den griber i flugten.
Aragvi River løber over 112 km sydvest fra Kaukasus sydside og jeg har den på venstre side i dag. Den er brusende, da den snævre ind her. Jeg har også et gammel vagt tårn ovre på den anden side af floden. Efter at have vandret op ad en bakken, går der adskillige køer i vejsiden og midt på vejen, så selv de store lastvognstog må sænke farten og næste stoppe op, når køerne vil over vejen. Vejen går rundt i en kurve og der er et lille markedsområde med boder. Der er flere personer og biler. Pludselig kommer der en stor lys hund løben bagfra mod mig og gør voldsomt og det tilkalder yderlige en 4-5 andre hunde især en arrig sort schæfertype, der er rigtig aggressiv. 
Jeg får brug for begge mine stave og langer ud efter dem. En af mændene ved bilerne får set min kamp og kommer til hjælp og får jaget flokken væk bortset fra den arrige sorte, som følger mig mere end 1 km., det giver noget stress.
Nogle kilometer længere frem er jeg på vej ind til dagens slutmål Pasananuri, der herude er en stor by, den har 2 parallelt løbende gader. Der bor ca. 1300 indbyggere. Der er en akutsygestue med sygesenge og har ambulance stationeret. I bil er der omkring 1½ time til Tbilisi. De store lastvogne kører gennem byen, så de 2 gader er ensrettet. Byen har supermarked, bank, postkontor, en lille politistation og andre faciliteter. Byen ligger langs floden og med de høje bakker på hver side., hvor der vokser skov på dem. Jeg kan forstå, at området er et attraktivt jagt område. Det er mørkt i vejret og det bliver derfor tidligt mørkt på dagen. Jeg fik ikke set noget videre af byen, da det blev med at øse ned med regn og det er småkoldt ude den aften.
Garden Hotel ligger i "centrum" af byen. der er restaurant og supermarked knyttet hotellet. Plaskvåd kommer jeg ind til indtjekning. Får anvist et pænt dobbeltværelse med 3 senge og pænt badeværelse. Samtidig med at jeg går i bad vasker jeg min t-shirt, underbukker og strømper, det er faktisk vådt i forvejen. Regnfrakken og regnjakke bliver hængt til tørre sammen med rygsækcoveret, der også er vådt. I restauranten får jeg mig et godt måltid, bl.a. skoldhed suppe. Senere på aftenen får jeg en kop te og en dessertkage. Jeg får også handlet ind til morgensagens vandring. Overnatningen er inkl. morgenmad. Pris i alt 65 GEL.

Skriv et svar