CAMINO PORTUGUÉS – DAG 11

Start byAgueda til Albergaria a-Velha
Dato23. september 2016
Vejr+22C overskyet
Højdemeter op200 m
Højdemeter ned100 m
Sværhedsgradlet
Afstand tilbagelagt i dag14 km
Afstand tilbagelagt i alt336 km
Det lille hotels morgenmads buffet er pæn og god for de 5€ som skal betales for den.
Sjovt nok sidder vi alle stort set samtidig og spiser morgenmad i "familien". Og vi vandre ud i flok. Den opløses dog hen af vejen og vi vandre i halen på hinanden.
En meget stor del af vandringen i dag er på asfaltveje og for mit vedkommen et par kilometer på endog hovedlandevejen N1.
Caminoen går igennem et blandet bakket landskab og der vandres igennem industriområder og en række bebyggelser.
Dagens vandring er ikke særlig lang, fordi der ikke mellem Albergaria a Velha og morgendagens overnatning i Sao João da Medeira er ca. 30 km.
Der vandres over Rio Vouga og det kan enten ske på en gammel romersk bro eller også på den moderne vejbro på N1.
Det havde nu været mere behageligt at vandre på den gamle romerske bro, men vejafmærkningen til den gamle bro må vi have overset, så vi fik en vandretur langs hovedlandevejen på et par kilometer.
Et par kilometer før Albergaria a Velha, tager jeg afsked med Andrea, som sammen med de øvrige vil overnatte på aberguet i byen, hvorimod jeg har booket værelse på et motel inden byen.
Det bliver jo til en halv hviledag, så alt tøj som skal vaskes bliver vasket og hængt til tørre inden jeg tager mig et par timer søvn, når der nu er en halv ekstra hvile dag.
Hen på eftermiddag tager jeg mig sammen til at vandre en tur op mod byen og finder på vejen en nyere cafe, hvor jeg køber en sandwich og får noget at drikke.
Cafeen har også udsalg af Lotto og skrabelodder. Og mens jeg sidder i cafeen og fået opdatere min Facebook, lægger jeg mærke til hvor mange som denne fredag køber Lotto og skrabespil. Det er helt enorm hvor mange der spiller. Det vælter ind med personer som skal spille op til weekenden.
Cafeen har både en bagerafdeling og der serveres også pizza, så i stedet for senere at skulle vandre ca. 5 km igen, køber jeg nogle pizzastykker og Icetea og Fanta og tager med for senere at spise det på værelset.
Det bliver en lidt lang aften, men da der er WiFi på værelset får jeg da set danske nyheder og TV på min Ipad.
Man er vel udstyret til også at slå en aften ihjel med ingenting.

Albergaria a Velha
 
Agueda er grundlagt i 1100´tallet, hvor grundlaget var, at der i byen skulle være et albergue for overnatning af pilgrimme.
Byen har ca. 6.000 indbyggere, er stationsby og er beliggende nær krydset af både nord/syd og øst/vestgående motor- og hovedlandevej.

Hotel Alameda
 
Hotellet er nærmere et motel.
Det er antagelig bygget og indrettet i 60'erne og det har værelserne liggende ved siden af hindanden med direkte adgang udefra.
Værelset jeg fik tildelt er godt brugt, i øvrigt med pænt og rent badeværelse og toilet og rent sengetøj.
25 € for opholdet

Skriv et svar