SAINT JAMES WAY – DAG 2

Start ByWinchester – New Alresford
Dato18. juni 2023
Vejr+18 C – +26 C overskyet/fugtigt
Højdemeter op30 m
Højdemeter ned73 m
Sværhedsgradlet
Afstand tilbagelagt i dag17 km
Afstand tilbagelagt i alt49 km

Dagen startede med, at jeg gik til søndagsmesse i Winchester Cathedral kl 8. Denne søndags morgens gudstjeneste blev holdt foran hovedalteret. Der blev læst skriftsteder og der blev læst bønner, Trosbekendelsen og Fadervor. Liturgien var lidt anderledes en i Folkekirken. Der var altergang/nadver og den er også anderledes ved, at alle altergængerne modtager brødet knælende ved alteret og derefter rejser sig og tilbydes vinen og altergængerne drikker af den samme kalk, som præsten. Inden jeg tjekkede ud, bestilte jeg og nød English Breakfast. Gårsdagens tro følgesvend – River Itchen – fulgte mig det meste af dagen igen, men nu for det meste med nyslåede stier, der duftede af hø. Og dagens sidste få kilometer med vandring over marker med kreaturer eller på grusveje og gennem små skove. Nu er der ikke mere River Itchen, nu er det bakket terræn igen, selv om bakkerne er overkommelige, giver det alligevel giver sved på panden i det + 26 C overskyede vejr med høj fugtighed. Jeg nåede frem til dagens overnatningssted inden det begyndte at regne. Og nu er der vandpytter på asfalten. Nu hvor jeg fra mit værelse kikker ud på vejen. Dagens kirker ligger som perler på en snor, er åbne og der er stempel til pilgrimspasset. På min pilgrimsvandring fra Canterbury til Winchester overnattede jeg i New Alresford og i nat overnatter jeg så igen på The Swan Hotel. I pubben til hotellet, er der i aften sort af pubgæster med store ølkrus og vinglas. Efter foregående dags noget længere vandring var det rart at have en kort vandredag. For overnatning på The Swan Hotel betalte jeg for et stor værelser inkl. morgenmad £ 90.

Skriv et svar