CAMINO PORTUGUÉS – DAG 6

Start byTomar til Possos
Dato18. september 2016
Vejr+40C sol / let vind
Højdemeter op450 m
Højdemeter ned300 m
Sværhedsgradhård
Afstand tilbagelagt i dag31 km
Afstand tilbagelagt i alt215 km
Det blev først kl. 8.00 jeg vandrede ud på caminoen over broen til den nye del af Tomar og ud af den. Lidt uden for byen vandres der noget op ad og ud til nogle små landsbyer.
Det er omkring 35C - sol og let vind - så det er om få tilstrækkelig med væske i løbet af dagen, så det er om at "få tanket op" når der er en cafe/bar. Og heldigvis er der flere af dem i dag på vandringen.
På vej op ad stigningen og ud af Tomar møder jeg 3 pilgrimme. Tomar er åbenbart en by, hvor der også startes på vandringen fra.
Et tysk ægtepar, som jeg ser on and off gennem resten af vandringen, men aldrig kommer i kontakt med. De har åbenbart nok i dem selv. Den tredje ser jeg aldrig mere, da han vandre særdeles hurtigt.
Ude af forstæderne til Tomar vandredes der gennem eucalyptuslunde og skove i et onduleret landskab.
Egentlig er dagens vandringsmål Alvaiãzere, der er beliggende i kote 305 m. I byen er der ingen anden overnatningsmulighed end et albergue og det er jeg ikke stemt for at benytte mig af.
Caminoen er nu langt væk fra de åbne slette og flade landskab. Det er nu mere bakket og beplantet, selv om der ind i mellem er vinmarker, æblelunde og langs vejene er der plantet vin på espalier.
Druerne er ved at være modne og det hænder at man kan nå en klase af de små enten mørkerøde eller hvide druer og smage på dem. I sensommervarmen er de lunkne, og især de hvide druer er velsmagende, hvorimod de røde er kraftige med en lang eftersmag. Måske ikke just det bedste i varmen.
Da jeg har valgt alberguet i Alvaiãzere fra som overnatnings- sted, har jeg via Booking.com fundet et B&B i en lille by ved navn Pussos.
Og hvordan kommer jeg så frem til det sted på nemmeste og korteste vej. Naturligvis via GoogleMaps. Man er vel en moderne pilgrim? Måske også lidt for moderne, når man er i besiddelse af to mobiltelefoner og Ipad.
Så man udpeger overnatningsstedet på GoogleMaps og så følger man bare tracket. Hvor besværligt kan det være?
Men naturligvis nager tvivlen en, dels er man på uvant terræn og kender ikke hvad der er af forhindringer forude (man har jo aldrig været i terrænet før!) og dels er jeg nu på vej uden for caminoen og dermed guidens velforsynende informationer.
Helt galt kan det ikke gå. Forsynet med vand i rygsækken og lidt brød, en dåse tun og en tomat kan gøre det ud for et måltid, hvis alt skulle gå galt.
Men det gør det ikke. GoogleMaps leder mig ud på selv små stier i kanten af marker, uden om større virksomhedsarealer og videre gennem et par små byer, op på en befærdet landevej og helt frem til dagens overnatningssted i Pussos.
Så hvorfor være bekymret - bekymringsløshed er et af pilgrimmens dyder.

Pussos
 
Pussos er en samling huse omkring et større vejkryds af mindre lokale veje.
Sognet omfatter ca. 1.000 borgere. Halvdelen af hvad det var i 1800 tallet. (?)
Pussos ligger ca. 3 km sydvest for Alvaiãzere i et smukt bakket område.

Quinta Batista B&B
 
B&B af en rigtig god og pæn standard med dejligt stort værelse og badeværelse i portugisisk landstil. Charmerende og roligt beliggende.
God service med et flot og velassorteret morgenbord
50 € for opholdet

Skriv et svar