CAMINO FRANCÉS – 2012 – DAG 7

Start ByNajera til Granon
Dato23. april 2012
Vejrlunt
Højdemeter op370 m
Højdemeter ned185 m
Sværhedsgradmoderat
Afstand tilbagelagt i dag28 km
Afstand tilbagelagt i alt138 km
i tilbagelagde i dag 28 km på Caminoen. Om den er der ikke så meget at sige, men det er der om de 2 byer vi kom igennem. Så derfor er der særlige indlæg om dem. Den første er Santa Domingo de la Calzada. Byen er katerdralby. Og hvilken katedral. Samtlige domkirker i Danmark er intet sammenlignet med den. Så derfor får den en særlig beskrivelse. Og den anden by er den vi stoppede i Granon. Og hvorfor så lige der, fordi vi overnattede i en kirker. Så også mere om den under det emne. Om vejen kan vi kun sige at, der ikke er rigtig noget at fortælle om, blot at landskabet skifter. Det er ikke rigtig lunt og vi havde igen rigtig strid vestenvind, der går gennem marv og ben og man må stride sig frem. Og ansigtet må man vende til siden. Det er ret ubehageligt at gå i. Vi går nu igen mod højderne og er i ca. 700 m højde og det bærer klimaet præg af. Læs bloggen om Katedralen og Kirken og blik klogere om Caminoen og dens væsen. 

Kirken i Granon 

Har nogen af jeg sovet i en kirke? Næppe mange. Men det gjorde Manfred og jeg i nat. Kirken er en middelalderkirke, som alle de vi passerer på caminoen, men denne kirke er speciel. Det er den, fordi den er et gammelt pilgrimshospital og skikken er ført videre til i dag. Alle pilgrimme - der kan dokumentere at de er pilgrimme - pilgrimspasset - kan få ophold for en nat, aftensmad og morgenmad. GRATIS. Det var der så 38 andre der også havde valgt i nat. Vi var 40 mennesker og snart sagt ligeså mange nationaliteter. Vi sov i 2 sale og på madrasser på gulvet side om side. Aftensmaden fik vi efter, at der i kirken var holdt katolsk messe. Alle pilgrimmene var med til messen - ikke fordi det var noget krav - det var blot en naturlig ting at gøre, når du kan overnatte og spise GRATIS. Det var en katolsk aftensmesse på ca. 1/2 time. Byens lokale beboere var der jo også. Og der var nadver, som alle deltog i. Også jeg. Alle pilgrimme kom op til alteret og fik en særlig velsignelse og lykke med den forsatte pilgrimvandring. Det var utrolig rørende, at en katolsk præst på gebrokkent engelsk gav hver pilgrim en velsignelse. Caminoen tager og Caminoen giver. Aftensmaden var 3 rette, salat - fantastisk - spaghetti med skinke - og til dessert en yogurt efter smag. Min var banan. Rødvin og vand til. Morgenmad var vi ikke til, da vi stod op kl. 6.00 og startede næste dags vandring. Det var en en helt særlig oplevelse. Princippet med gratis var - at yde efter evne og tag efter behov. Vi betalte sammen 10 Euro til kassen. De var overmåde glade for bidraget. Dagen før havde de kun haft 7 pilgrimme. Så 40 var lige i overkanten. Men ingen pilgrim afvises, så får de lov til at overnatte i selve kirkerummet.
Hvad skal man sige? Denne pilgrimsvandring bliver mere og mere anderledes på mange måder. Der sker ting, som man ikke i sin vildeste fantasi kan tænke sig. Så der er noget om den Magiske Camino til Skt. Jacob! Der sker noget med én. Man bliver mere venlig og hjælpsom overfor andre og acceptere også sider med pilgrimme og deres nærvær og særheder på en anden måde. Hvad det er der sker, må vi jo så se og hvad det er der sker, må vi jo så se og høre lidt mere om hen af VEJEN.

Skriv et svar