DEN DANSKE PILGRIMSRUTE – 2022 – DAG 6

Start ByBallerup – Høje-Tåstrup
Dato13. juli 2022
Vejr+18 C – +30 C sol / brise
Højdemeter op18 m
Højdemeter ned30 m
Sværhedsgradlet
Afstand tilbagelagt i dag17 km
Afstand tilbagelagt i alt102 km

Vandrede ud fra Ballerup Kirke i dag igen i flot solskin. Vandrede ud af gågaden og derefter var det noget af en opgave at dreje til højre og venstre af veje og stier. Det blev klaret ved afmærkning og app med ruten. Ved Hedegårdsparken er der i 1981 opført en smuk kirke i gule sten. Kirken var åben og jeg gik lige ind i det firkantede kirkerum. Lyst kirkerum med en smuk billedudsmykning i de højloftede vinduer. Jeg hørte, at der var personer i kontoret bag kirkerummet og mødte kirketjeneren og af ham fik jeg stempel i mit pilgrimspas. Efter en vestlig snak vandrede jeg videre. På den brede gangsti ned gennem boligbebyggelserne var midt i gangstien bygget en akvædukt, som man gik langs. For enden af bebyggelse vandres ud i naturområdet der ligger mellem Motorring 4 og Rute 17. Der vandres på en kombination af brede grusveje, skovveje, små lokale asfaltvej og asfalt cykel/gangstier igennem Risby Naturområde og forbi Albertslund Golfklub. Man mærke storbyens nærhed ved at der vandres tæt på motorvejs systemet i Københavns nærhed. Efter at have vandret under motorvejen kommer man ind i et af Tåstrups store erhvervsområder og her IKEA Varehuset i Tåstrup. Der vandres ind I Tåstrup by nær Tåstrup Kirke. Jeg vandrede op til kirken og i en bygning, hvor der på en åben dør stod “Kirkekontor”, gik jeg forsigtigt ind og mødte og hilste på kirketjeneren. Han var imødekommende om mit ønske om at få et stempel i mit pilgrimspas og sørgede for låse kirken op, så jeg kunne se kirken indefra. Som nævnt var det solskin og meget varmt i dag. På mit termometer på min rygsæk viste det +35C. Det medbragte vand blev drukket og jeg måtte tanke op på Høje-Tåstrup Station, hvor jeg i øvrigt sluttede.

Skriv et svar