CAMINO DE MADRID – DAG 4

Start ByCercedilla til Valsain
Dato3. maj 2021
Vejr+10C -+20C sol – tåge / sol
Højdemeter op724 m
Højdemeter ned670 m
Sværhedsgradhård+
Afstand tilbagelagt i dag29 km
Afstand tilbagelagt i alt114 km
Inden jeg vandrede ud og lukkede mig ud af overnatningsstedet spise jeg min morgenmad på værelset, det nævnte stykke kage og juice. Det var lidt tamt.
Dagens vandring begyndte ud af Cercedilla der lige op til Sierra Guadarrama og derfor bliver dagens vandring op over passet - Puerto de la Fuenfria - der samtidig er regionsgrænsen mellem Madrid og Casilla y Léon. Passet ligger i kote 1.796 m. 
Det er det højeste pas på nogen af de spanske caminoer.
Vejret da jeg vandre ud omkring kl. 8.00 var det småkoldt og vådt i vejret.
Omkring 1 times vandring kom jeg forbi en restaurant/café og det viste sig at den var prop fuld af kunder/gæster.
Jeg bestilte en kop te og en bocadillo med tomatpuré. et godt supplement til morgenmåltidet.
Nu begyndte vandringen op mod passet på en bred grusvej, der blot gik op og op og op. over omkring 10 km.
Der var utrolig mange vanderen på vejen både op og ned.
Jeg går ud fra at mandag var helligdag i Madrid med så mange mennesker.
Det var tåget, blæst og koldt og vådt hele vejen op. Ved passet i 1.796 m var det et antiklimaks til forventningen. Det var tåget og der var intet se af udsigten. Jeg må købe et postkort med udsigten i solskin.
Vandringen ned på nordsiden af Sierra Guardarrama var på en gammel romers vej. Meget af dagens vandring var på en af de utallige romerske veje i Spanien. Der er ikke meget tilbage af den oprindelige belægning. Gud være lovet.
Det er lige så mange højdemeter op som ned. Det var overraskende, at på vej ned blev vejret bedre og der blev solskin jo længere ned jeg kom. det var faktisk hård at vandre ned resten af vandringen mod Valsain.
Jeg er nu i regionen Castilla y Leon, der er den arealmæssig største region i Spanien. 
overnatter.
På vej ned mødte jeg kun et par vildfarende mountain bikere.
Det blev sidst på eftermiddagen da jeg ankom til mit overnatningssted - et pænt provinshotel. Jeg måtte i byen efter noget at drikke og spise, da hotellets restaurant ikke var åbent. Jeg fik oplyst om et mindre supermarked men det var lukket. Jeg måtte 1 km op i byen for at finde et åbent spisesteder, som jeg kunne få både mad og noget at drikke, som take away.
Uanset vejret har det i dag været et flot terræn og natur at se på og opleve. Og så var der endnu sne oppe på de højere bjergtinder. 
Nu bliver det et helt anderledes terræn og natur de næste mange dage. Castallien bliver en oplevelse.
Jeg overnattede på Hotel Rual el Jardin de la Hilaria. For overnatning og morgenmad betalte jeg €80.

Skriv et svar