DEN DANSKE PILGRIMSRUTE – 2022 – DAG 12

Start ByGlumsø – Næstved
Dato19. juli 2022
Vejr+16 C – +22C overskyet / sol
Højdemeter op71 m
Højdemeter ned85 m
Sværhedsgradmoderat
Afstand tilbagelagt i dag22 km
Afstand tilbagelagt i alt224 km

Vandring starter i noget overskyet vejr med småfugt igennem morgenstunden og færre skyer henover dagen. Jeg startede ved Glumsø Kirke og vandrede ned gennem byen til grusstien langs Glumsø Sø og frem til Ulstrup og derefter Skelby. Det meste af vandringen var ud gennem marker og grønne områder. I Skelby vandrede jeg op til Kirken og fik gartneren til at lukke kirken op. Skelby kirke er fra omkring 1200 tallet og er særlig ved at være bred og med et højt kirkerum, som understøttes af søjler midt inde i kirkerummet. Her i Skelby skal vandres over Susåen og på den anden side af åen ligger Gunderskev Kirke. Årsagen til at kirkerne ligger mindre en 500 m fra hinanden er, at de ligger på hver sin side af Suså. Åen kunne man ikke i middelalderen kommer over lige her. Herfra vandres på asfaltveje de næste godt 10 km, hvor vejene er med meget lidt trafik. Derimod var der meget trafik på Susåen, hvor mange kanoer blev drevet frem af familiefædre armmuskler. Jeg tog en afstikker ned til Holløse Mølle, hvad jeg absolut ikke vil anbefale, at I gør. Gammel nedslidt bygning var resultatet. Herfra til Ladby, hvor største seværdighed er en gammel kirkeruin fra 1200 tallet. Næste interessante kulturbygning er Herlufholm Gods og Kostskole, der her i ferietiden var uden liv. Herlufholm Kirke var derfor lukket. Her mødte jeg en 87 årig dame, der var på vej til kirkegården, hvor hendes elskede afdøde mand lå begravet. En 20 min. lang interessant snak med hende om hendes spændende liv i Rom. Det er de her møder, der er så dejlige at opleve. Snakkens indhold skal jeg sparre Jer for. Herefter videre ind mod Næstved og til Sct. Peders Kirke. Der vandres igennem en skovtykning langs Suså. Her var også stor aktivitet på åen. Den store kirke er lukket på mandage, så i dag må I nøjes med billeder udefra. Den nuværende kirke er fra 1300 tallet. Her sluttede dagens vandring med et cafebesøg på gågaden for en kop cappuccino og kage.

Skriv et svar