BIRGITTALEDEN SYD – SAMMENFATNING

Ved at søge lidt på Sankt Birgitta fandt jeg, at der fra Lund Domkirke var både pilgrimsvej til Domkirken og fra den.

Lund er udgangspunkt for flere pilgrimsruter – bl.a. mod nord via Jönköping til Vadstena og mod syd til Schwerin i Tyskland over Sassnitz, hvor færgen fra Trelleborg lægger til.

Til vandring i Påsken fandt jeg ud af, at det ville tage 4 dage at vandre fra Lund til Trelleborg. Omkring 80-85 km og at der var overnatnings muligheder der svarede til omkring 25 km om dagen og de var placeret enten på eller i rimelig afstand fra Pilgrimsruten – Birgittaleden.

At have foretaget lidt research fandt jeg frem til, at der er en tysk guidebog om netop en pilgrimsrute fra Lund i Sverige til Schwerin i Nordtyskland og at den er med 3 etaper i Sverige – Pilgerweg der Birgitta.

Jeg planlagde den til 3-4 vandredage. Første dag fra Lund til Dalby, men der var ingen passende overnatningssteder og derfor blev det til Veberöd – der ligger lidt uden for pilgrimsruten. Dag 2 blev til overnatning på Malmö Airport Hotel, der vandres fordbi, så det passede også at overnatte der. Sidste dag – 3. dag skulle så afsluttes i Trelleborg, men jeg fandt et overnatningssted ca. 4 km før Trelleborg ved Gislöv. Og så blev det en dag 4 som var ganske kort indtil Trelleborg.

De 3 dage blev på hver omkring 25 km og der var god afveksling mellem vandring på sogneveje, de gode svenske grusveje, markveje og lidt på vandrestier. Vandringen var gennem det bakkede Skånske landskab og gennem skov og naturbeskyttede områder – god afveksling.

Pilgrimsruten er afmærket og med lidt god vilje er det ikke nødvendigt at bruge kort eller guidebog blot man er bekendt med hvilke byer man skal vandre til og fra.

Alle dagene vandredes der mellem kirker. Fra Lunds Domkirke, til moderne Kirke i Linero – en moderne forstad til Lund – til de smukke gamle middelalderkirker og særligt til den store tidligere domkirke i Dalby til afslutning på min vandring i den katolske kirke i Trelleborg indviet til Sankt Katarina.

På vandringen deltog jeg i påskemessen Skærtorsdag i Dalby Kirke og vandrede i Trelleborg ind i den katolske kirke på Påskesøndag til messen kl. 12.00. Kirken var fyldt til bristepunktet med kirkegængere.

Jeg mødte ingen andre pilgrimme på vandringen de dage antagelig for, at det ikke er en pilgrimsrute som er særlig kendt.

Skriv et svar