CHEMIN DE SAINT JACQUES I DAG 7

Start bySaint Come d’Olt til Estaing
Dato18. april 2018
Vejr+10C – +25C sol
Højdemeter op100 m
Højdemeter ned100 m
Sværhedsgradlet
Afstand tilbagelagt i dag17km
Afstand tilbagelagt i alt180 km
Endnu en kort dag, derfor valgte jeg at spise morgenmad med de øvrige beboere fra kl. 8.30 Flot morgen med solskin fra skyfri himmel. Lovede en varm dag i Lot dalen. Fik pakket min rygsæk og tjekkede ud til dagens vandring, som var planlagt til en spændende by Estaring.
Vandringen er nu i Lot dalen hvor floden løber ned mod syd vest, så der er ikke mange højdemeter på dagen. Ganske behageligt i varmen.
Floden snor sig rundt om de grønne træbevoksede bakker. Vandringen forløb for en gangs skyld gennem en større by - Espalion - hvo der er en middelalderbro over Lot. Der blev tid til frokost i byen inden jeg vandrede videre til Estaing, hvor jeg også skal over Lot for at komme videre. Det skal vise sig, at Estaring, der gemme sig på flodbredden neden for bakkerne er en ren eventyr by, når man kommer vandre ind til den. Det er en rigtig Disney by, med et Torneroseslot, hvor byen er vokset op ad slottet eller her borgen.
Når nu dagens vandring ikke er så lang, har man tid til at se omgivelserne på en mere behagelig måde. Saint Come d'Olt er en lille velholdt by, som har en usædvanlig kirke med et snoet kirketårn.
Kirken ligger på en lille plads omkranset af gamle hyggelige huse. På vandringen har jeg Lot på venstre hånd frem til provinsbyen Espalion. Tiden passer til at få lidt frokost, så jeg får en sandwich og en cola på en cafe overfor byens kirke - indviet til Saint John the Baptist fra 1400 tallet i en lidt usædvanlig byggestil. Vejen ud af byen er godt afmærket og i det hele taget er vandringen nemt overstået. Ved indgangen til broen over Lot ind i Estaing, har man et flot syn til denne lille eventyr by, der er vokset op rundt om borgen. Borgen er som taget ud af et Disney eventyr. Ved flodpromenaden har jeg booket værelse på et hotel og det skal vise sig at være et udmærket valg.
Estaing har under 600 indbyggere, men er en yndet turistattraktion, med middelalderborg over Lot, borgen med en middelalderkirke, små moderne og gyder med velholdt huse. En rigtig smuk lille by. jeg har booket hotelværelse med udsigt over floden. Hotellet er et ældre velholdt provinshotel med restaurant. Jeg ankom jo tidligt og fik anvist mit værelse, så der var tid til en lille frokost. På værtens anbefaling  bestilte jeg en anretning med salat, varm ost og is. Det blev begyndelsen på en kulinarisk rejse på resten af vandringen. Denne anretning var en skøn oplevelse.
Om eftermiddagen tog jeg en rundvandring i byen og besøgte kirken og borgen. Til aften var restauranten fuldt besat og jeg bestilte en 3 rettes menu, der igen var en kulinarisk oplevelse. 
Overnatningen inkl. morgenmad € 65 på Aux Armes D Estaing.


Skriv et svar