VIA FRANCIGENA III – DAG 13

Start byPavia til Spessa
Dato17. september 2020
Vejr+30C sol
Højdemeter op0 m
Højdemeter ned10 m
Sværdhedsgradlet
Afstand tilbagelagt i dag25 km
Afstand tilbagelagt i alt304 km
Der er den meste interesseløse vandringsdag indtil nu på denne pilgrimsvandring. 
De første 8 km er ud gennem Pavias forstæder og industriområde, hvor der er megen morgentrafik med skolebørn med busser og forældre der sætte børn af uden for skolerne. samt bilkøer med folk, der skal på arbejde in de i Pavia.
Naturen er heller ikke særlig interessant og vandringen er overvejende på mindre lokale veje og i mindre omfang på stier og grusveje.
I guidebogen stod at det var en udfordrende vandringsdag? - Det måtte for at holde sig vågen gennem dagen. 
dog vågnede jeg op sådan lidt tidlig på eftermiddagen da jeg vandrede ind i et kryds, hvor der på det ene hjørne var en stor bygning der lignede et fordoms hotel. der holdt nogle biler på parkeringspladsen og på et papskilt stod er "Bar" Så jeg tænkte her kunne man få noget at drikke og noget let at spise.
Da jeg kom ind viste sig at "baren" var et køleskab med kolde øller og sodavand og en automatisk kaffemaskine. Og det spiselige bestod af snackbars i en automat. 
Det viste sig at stedet ineholdt et spillested.
I et relativt stort lokale var der dusinvis af spillemaskiner.
Hvordan et sådant etaplisement kan overleve her ude på landet og i Coronatider har jeg ingen anelse om. Men det kan det åbenbart.
Jeg er vandret uden for Via Francigena, fordi jeg ikke har kunnet finde et egnet overnatningssted på ruten.
Det er i en mindre landsby, der nærmest ligger på et næs, der er mellem to slynger på Po floden.
Selvom byen ligger mindre end 1 km fra floden, er det ikke lukkes mig at få et glimt af floden endnu.
Da jeg begynder vandringen ud mod næsset kommer jeg igennem en lille landsby og her møder jeg det hollandske ægtepar. De vandre uden rygsæk, idet de ikke har kunnet finde et overnatningssted og vil tage toget retur til Pavia.
Jeg foreslår, at jeg kan tage kontakt til mit overnatningssted og høre om der ikke er ledigt værelse. Men da deres rygsække er i Pavia, er det uden mening.
Jeg vandre selv videre til mit overnatningssted i Spessa, hvor jeg har booket overnatning. 
Ved indgangen til byen er der en bar og et pizzaria. Så er aftensmaden reddet.
Jeg har booket overnatning på et kursuscenter - Ostello Artemista Ass. Ostelli Lombardia - i Spessa.
for dette betalte jeg  € 40 inkl. morgenmad

Skriv et svar