VIA FRANCIGENA II – DAG 11

Start byLucca til Altopascio
Dato12. maj 2016
Vejr+ 17C – +20C småregn/sol
Højdemeter op165 m
Højdemeter ned175 m
Sværhedsgradlet
Afstand tilbagelagt i dag20 km
Afstand tilbagelagt i alt287 km
Hotellets morgenbord var super fantastisk med alt hvad hjertet begærer. Så det er bare at lange til sig af lækkerierne. Og så er der hvide duge og tøjservietter. Bedre kan det ikke blive.
Lidt positivt skal det også være, for det er småregn uden for. Lunt 18-22 C.
Jeg er på Via Francigena omkring kl. 9.00. Jeg har ikke særligt travlt denne morgen, da jeg højst skal vandre 20 km.
Lucca er ved at vågne op, da jeg vandre ud af syd porten - Porta Elisa - og ud gennem den nye bydel mod syd.
Der er mange kilometer på asfalt i dag - som sædvanligt - men der bliver dog også til vandrestier ud gennem marker.
I første større by - Capannori - i Chiesa Santi di Quirico e Giulitta - er der noget for os protestanter som er højst usædvanlig - et relikviekabinet. Her er i små æsker, indsat i billedrammer m.v. relikvie på relikvie.
I et større relikvieskrin ses et par - antagelig - ben knogler af vel en helgen.
På mig virker det højest besynderligt at sætte disse relikvier til skue på en sådan måde.
Næste stop bliver Altopascio - en by på knap 15.000 indbyggere, hvor jeg har booket overnatning på et hotel.
Jeg tror, at den højeste forskel på dagens vandring var afstanden mellem vejbanen og fortovet. Vandringsdagen var på et utroligt fladt terræn.
Hotellet jeg har værelse på hedder Hotel Cavalieri del Tau. Hotelbygningen er en grim 4 kantet klods med fladt tag antagelig bygget i slut 50'erne. Værelset er OK ikke stort men med en pænt og rent badeværelse og sengetøj. Og det er absolut to store kvaliteter. Pris er i øvrigt også OK:
Jeg antager at grunden til navnet på hotellet er, at der er en borg i byen, hvor ridder af Tau havde deres hovedkvarter i middelalderen. I øvrigt ligger byens store kirke op til borgkomplekset.
Den gamle bydel er omkranset af en borgmur, der udgør beboelses og erhvervsbygninger i den gamle del.
Kirken er åben da jeg kommer til den og aftenmessen er lige begyndt. Vi er vel 15 kirkegængere denne aften, så vi fyldte ikke meget i kirken. Gik til nadver sammen med de lokale kirkegængere.
Min aftensmad blev en gang take-away fra et lokal pizzaria, der ligger ud ti en pæn velholdt bypark med borde og stole. Så her indtog jeg min aftensmad, der bestod af en bakken pasta med kødsovs og et stykke pizza samt en Fanta. Dejligt vejr at spise ude i.

Skriv et svar