GUIDEBØRGER & GUIDEAPPS

For de fleste pilgrimme er der et behov for en guide enten i bogform eller som App. Flere søger mod bøger, fordi det er en konservativ form at kunne orientere sig i. Den giver brugeren en god oversigt over ikke blot den valgte rute, så som afmærkning, underlag, højdemeter, men også informationer om byer der passeres, om overnatningssteder, kultur minder, andre seværdigheder m.v.
Kvaliteten af indholdet i guidebøgerne kan svinge meget fra forlag til forlag og fra forfatter til forfat ter.
Hvilet forlag eller forfatter man skal vælge er nok op til den enkelte og hvilke informationer man efter søger.
For mit vedkommende vil jeg gerne have et fornuftig detaljeret kort over dagens etape, hvor jeg kan se rutens beliggenhed.
Herunder over vil jeg gerne have en højdeprofil, så jeg kan se hvordan højdemeter på dagen forløber. Minimum er at der er angivet en sum af meter op og meter ned.
ryderligere vil jeg gerne have informationer om de byer jeg passerer på dagen, størrelse og dens historie og om de kulturminder der er mellem byerne og i dem.
Det er også rart at have oplysning om mulige overnatningssteder, men med dagen mulighed for at benytte bookingsapps, er det for ikke et must.
Som erfaren pilgrim har jeg ikke behov for en mas se oplysninger om hvordan jeg skal pakke min rygsæk og hvordan jeg kommer frem til mit valgte startpunkt og om hvilke faciliteter der er i de passe rede byer.
Mange af de oplysninger kan findes meget nemmere i apps.
Andre ønsker ikke at have en bog med i enten ryg sækken eller i lommen på vandrebukserne og svær ger til de mange apps, der findes på alle mulige sprog om pilgrimsruter.
Apps om pilgrimsruterne kan fås både gratis og mod betaling og de er også af vekslende kvalitet og indhold.
Informationerne i apps af natur ofte mere aktuelle end i guidebøger og alene det har en værdi i forhold til en bog.
Når der er tale om udgifter, så koster guidebøger ofte mere end apps.
For mit vedkommende bruger jeg kombinationen af guidebog og app. Det giver mig et rigtig godt over blik og giver samtidig en stor informationsværdi.
Når man - som jeg oftest gør  - vandre ruter, som ikke vandres af så mange, er det rart på forhånd at kunne få et godt og stort overblik over det terræn man skal vandre igennem og det giver tryghed og mindst mulige overraskelser.
Der er rigtig mange hjemmesider med masser af informationer om pilgrimsruterne i hele Europa. Det er faktisk kun at skrive "pilgrimsrute/veje" og hvilket land informationen ønskes om. Så vælter det om med pilgrimsorganisationers hjemmesider eller private hjemmesider med informationer i lighed med den du nu sidder og læser i.

Skriv et svar