MILITARY HIGHWAY – VANDREDAG 8

Start bySioni til Stepantsminda
Dato13. september 2019
Vejr+5C  – +15C sol
Højdemeter opn/n
Højdemeter nedn/n
Sværhedsgradn/n
Afstand tilbagelagt i dag10 km
Afstand tilbagelagt i alt160 km
Ikke det store morgenbord men OK. Jeg havde bestilt taxa til at køre mig de 8 km til Stephansminda og blev sat af på torvet. Vejret var rigtig vandrevejr og det blev en anstrengende vandring op til den lille kirke.
Vandringen op til og ned fra Gegerti Trinity Church er ca. 10 km.
Tilbage fra kirken bestilte jeg frokost på en restaurant med udendørs servering. Sidst på eftermiddag vandre- de jeg op til NOA Hotel Kazbegi og gik i bad og fik vasket mit tøj. Senere bestilte jeg aftensmad i overnatnings stedes lille restaurant. Der var for langt at vandre ned i byen om aftenen.
Fra Military Highway i Sioni kan man se ned på Stephansminda, der er sidste større by inden Rusland og udgangspunktet for besøg på det spetaku- lært beliggende Gegerti Trinity Church i kote 2200 m. Der er kun 8 km mellem Sioni og Stephansminda, men jeg har valgt at køre i taxa dertil. Grunden er, at jeg er træt af løse og aggressive hunde. Da jeg køre i taxa, ser jeg imidlertid ingen. Er jeg blevet paranoid? Måske! Det skal så siges, at den del af vejen ikke var særlig interessant.  Dog er Stephansminda interessant, men det er på grund af en lille middelalder kirke, der ligger foran det 3. højeste bjerg i Kaukasus - Kazbek. Det giver et fantastisk view til og fra den lille kirke.
Det enorme Kazbek, der er 5.069 m højt virker imponerende, når man står ned i byen, men også når man står oppe ved kirken. Da dagens afstand ikke var særlig stor, kan jeg uden problemer når at vandre op til Gegerti Trinity Church inden jeg skal tjekke ind på mit overnatningssted. Efter at være sat af taxaen begynder jeg min vandring op til kirken.
Jeg valgte at tage taxa til Stephansminda. Værten på overnatningsstedet i Sioni bestilte en taxa og der kom en 7 personers minibus.
Værten kendte vognmanden og med hans mellemkomst bestilte jeg kørsel næste dag kl. 10.00 fra hotellet i Stephansminda til den russiske grænse for 40 GEL op til grænsen og retur. Vognmanden kunne noget engelsk og med ham aftalte jeg, at han uden andre passagerer skulle køre mig til Tbilisi for 150 GEL. En tur på knap 4 timer i alt for knap 200 GEL eller DKK 450.
Det er så med 2 tissepauser og frokost i bilen. Jeg havde ellers planlagt at vandre op til grænsen næste dag, men igen med tanke på de aggressive hunde valgte jeg så at blive kørt de i alt 25 km frem og tilbage. Selvfølgelig så vi ingen hunde da vi kørte næste dag. Derimod så vi 3 vandre på vejen. Hvilken ironi.
Da jeg tog fra Sioni havde jeg et halvt brød, et stykke pølse og noget ost i rygsækken at slæbe på. Det røg i skraldespanden i Gegerti, da jeg ikke ville slæbe på det op og ned til kirken. Vejret var blevet rigtig godt da jeg kom til Stephansminda og jeg kunne vandre i bare arme. Man kunne mærke solen på huden. Dejlig fornemmelse oven på de våde og kolde dage. Der var mange turister i byen og der var faktisk mange der vandrede op til kirken og endnu flere turister deroppe. Der blev kikket noget på mig vandrende med stor rygsæk. Andre havde kun en lille dagrygsæk eller vand i hånden. Da jeg kom retur fra kirken gik jeg ind på en restaurant ved byens torv og bestilte en traditionel frokost med ostebrød, tomat og agurkesalat, et glas dejligt georgisk hvidvin og vand med brus. Sad og nød frokosten i det dejlige vejr NOA Hotel Kazbegi - Kazbegi er det russiske navn for Stephansminda. Hotellet ligger på den østlige side af dalen og op af bjerget Shani. Der er en flot udsigt til Gegerti Trinity Church og Kazbek. Hotellet er delt op i et hovedhus og en fritliggende bygning, hvor der 4 værelser med hver sit badeværelse/toilet. Værelserne har stort vindue ud mod vest. og udsigt til Kazbek. Der er en lille familie restaurant og her har jeg bestilt aftensmad. Egentlig skulle jeg være 2 døgn i Stephansminda, men jeg har afbestilt det sidste døgn, da der er hulens koldt her. Der er ikke varme på værelset og det holder jeg ikke ud. Værelset fejler ikke noget, det er rimeligt nyt og veludstyret og rent. Jeg betalte 90 GEL inkl. morgenmad for en overnatning.

Skriv et svar