Tolosana I – dag 4

Start byVendargues til Montpellier
Dato9. april 2019
Vejr+9C – +22C    sol / skyet
Højdemeter op110 m
Højdemeter ned120 m
Sværhedsgradlet
Afstand tilbagelagt i dag15 km
Afstand tilbagelagt i alt89 km
Montpellier er hovedbyen i regionen op mod 300.000 indbyggere i en moderne udviklende by. I den gamle bydel findes Cathedrale Saint-Pierre, der er et gotisk bygningsværk med nogle smukke mosaikvinduer bag altret og med et farverigt rosenvindue. Udover katedralen er Eglise Saint-Roch. Saint Roch er pilgrimmenes skytshelgen.  Den gamle bydel er velholdt og samlet omkring Rue Roch. Den imponerende Arc de Triomphe afslutter gågade området op til Place Royale du Peyron. Byen har en letbane, der ruller ud i byens forstæder. Byen har et fantastisk udeliv med de mange restauranter og cafeer. Dagens korte vandring er for den største dels vedkommende igennem forstæderne. Derfor er det en lidt kringlet vandring ind af både befærdede og mindre befærdede indfaldsveje til Montpelliers centrum. En del af vandringen er langs letbane traceet, hvor der de sjovt udsmykkede letbanetog glider frem og tilbage.  Når man vandre ind og ud af storbyer, synes jeg det er spændende at se, hvordan byens udvikling er blevet gennemført, hvordan gammelt bliver til nyt. Vandringen er således det meste af vejen på fortov. 
Om eftermiddagen bestilte jeg middagsmad på en restaurant nær hotellet og til aften spiste jeg en god burger på samme restaurant.
Jeg har booket et enkeltværelse på Hotel Best Western Le Guilhem. Hotellet ligger så tæt på katedralen, at jeg fra mit værelse kan se tårnene på den. Værelset er pænt og nydeligt udstyret med et rent og pænt badeværelse og toilet. Værelset er et lille enkeltværelse. Det mærkes at det er et lille veldrevet hotel. Der er et lille morgenmadsområde, hvor der serveres et rigeligt morgenbord med et stort udvalg. 

Skriv et svar