CHEMIN DE SAINT JACQUES II DAG 1

Start byCahors til Montcuq
Dato6. september 2018
Vejr+16C – +23C let regn / tørt
Højdemeter op290 m
Højdemeter ned275 m
Sværhedsgradmedium
Afstand tilbagelagt i dag26 km
Afstand tilbagelagt i alt26 km
Selvfølgelig skulle det netop starte med at regne den førte dag. Så var ligesom niveauet lagt for ens humør og lyst til vandring. Og oven i det, så skulle man lige vandre ud af byen over en bakke på næsten 175 m. Så var niveauet endnu mere sat. Derefter blev det en vekslende vandring på stier og lokale veje igennem Cahors vindistrikt. Vandringen var egentlig behagelig med nogen bakker og grønne arealer. Der var et par byer på vejen, hvor det var muligt at købe ind og få noget at drikke. Senere på dagen da regne holdt op, blev humøret også bedre og vandringen mere behagelig. Jeg var fremme ved overnatningsstedet midt på eftermiddag og havde efter indlogering mulighed for at tage på opdagelse i den gamle bydel.
Den første del af vandringen var lidt af en udfordring gennem en tykning og på en smal stenstig op til en overgang på en bro med trafik. På den anden side kom jeg forbi en grund, som måtte tilhøre en "samler", hvor der stod gamle køleskabe og andet udrangeret udstyr.
Dette i skarp kontrast til resten af dagens vandring, hvor det var gennem et velplejet vindistrikt. Og gennem et par velplejede byer.
En enkelt kirke var åben på vejen og fik et besøg. Efter at være indlogeret blev det til en vandring op til den gamle by for et besøg.  Jeg fik set tårnet og gik en tur rundt om klosteret og kirken, men intet var åbent, bortset fra den lokale købmand.
Montcuqs gamle bydel ligger på en bakketop og tilfældigvis ligger den lige bag dagens overnatnings sted. Byens seværdighed er det gamle vagttårn/ fængsel, hvor der i nærheden er klosteret med det kirke, Betydende bygninger for området og for det der blev by- Jeg ankom til hotellet lidt tidligst, så jeg måtte vente på værtinden efter at have ringet til hende. Fik et nyderligt værelse med terrasse mod haven og udsigt til den gamle del af byen. Havde købt ind i Carfour på vejen, hvilket viste sig unødvendig, da hotellet havde en virkelig god restaurant, hvor jeg fik serveret stedets specialitet - kogte blå muslinger i rockford sovs serveret med pommes frites og lokal hvidvin. Overnatning inkl. morgenmad: 67€

Skriv et svar