Tolosana I – dag 8

Start byJean-de-le-Blaquiére til Lodeve
Dato13. april 2019
Vejr+18C – +23C   sol / blæst
Højdemeter op420 m
Højdemeter ned410 m
Sværhedsgradmoderat
Afstand tilbagelagt i dag19 km
Afstand tilbagelagt i alt176 km
Lodéve er også et vigtigt pilgrimsmål på vejen til Santiago. Siden tusindetallet har Cathedrale Saint-Fulcan  været målet. Siden Fulcan døde den 13. februar 1006 har der indtil nu været slået 13 klokkeslag hver aften kl. 19. Den store gotiske katedral har nogle meget smukke glasmosaik vinduer bag alteret og har ligeledes et særligt rosenvinduer med mosaik af de 12 disciple og Jesus. Byen er i dag  beboet af 8.000 indbyggere og virker lidt hensygnende trods det, at det er en handelsby. Byen har alle faciliteter. Byen var engang kendt for at fabrikere uniformer til Napoleons hærer i 1700-1800 tallet og vævning af gobeliner. Det var en planlagt kort dagsvandring. Jeg er nu i Haut-Languedoc, hvor de højere bakker nu er ved at være nøgne på toppen. Sådan 19 km kan man hurtig få vandret og derfor var jeg tidlig i Lodéve. Det var små lokale veje og nogle stier. Da jeg kom til byen omkring kl. 14 fandt jeg ud af at receptionen på hotellet jeg havde booket værelse på først åbnede kl. 16.30. Så jeg vandrede rundt i byen, fik besøgt katedralen og spiste frokost ved en cafe midt på hovedgaden. Ud over katedralen er der ikke så meget at se i byen. Til aftensmad bestilte jeg en burger med tilbehør i en nærliggende burgerbar og spiste måltidet på værelset.
Hotel de Nord, ligger i en bygning, der oprindelig har været teater tilbage frem til 1960'erne. Hotellet ligger for enden af byens hovedgade og nær katedralen. Hotellet er et lidt slidt provinshotel bestyret af et middelalderende ægtepar. Det bookede værelse er pænt og rent og med et fornuftigt badeværelse. Ikke prangende men acceptabelt. Jeg har booket overnatning inkl. morgenmad og det betalte jeg € 56. Fair pris.

Skriv et svar