PILGRIMS WAY – DAG 9

Start ByAlton – New Alresford
Dato18. april 2023
Vejr+6C – +15C overskyet/blæsende
Højdemeter op138 m
Højdemeter ned160 m
Sværhedsgradmoderat
Afstand tilbagelagt i dag18 km
Afstand tilbagelagt i alt208 km

På hotellet skulle jeg selv vælge, hvad jeg ønskede serveret til morgenmad fra en lang liste. det er faktisk vanskeligt at træffe valg, så det blev meget traditionelt valg.

Det var en kold og blæsende morgenstund og først over middag kunne fleecejakken tages af.

Dagens vandring var et skift mellem asfaltvej og få brede grusveje og få gange på stier, der nu er menneskelig at vandre på, nu hvor det ikke har regnet i flere dage her. Nogle kilometer uden for Alton og meget op ad bakke til pashøjden på Hamshires højeste punkt – Kings Hill – ligger Alton Abbey, et benedictiner Kloster opført i slutning af 18.tallet. Desværre var klosterkirken lukket.

Midt på formiddagen var der en fåreavler sammen med 2 unge drenge og 2 meget effektive fårehunde i gang med at flytte 500 moderfår og deres lam til en anden mark længer væk. Avleren havde p.t. 1.500 moderdyr og 1.800 lam, at holde styr på. Godt nok et arbejde art holde styr på alle de dyr.

Jeg vandrede igennem byen Medstead, som er én af de længste byer mellem byskiltene, jeg har vandret igennem. Over 3 km. Der var parcelhusbebyggelse enten på den ene side af vejen eller så den anden. Igennem byen kunne man vandre på et meget bredt grønt gangareal. Hvor byen sluttede var en lille kirke, der var åben. Så den fik et besøg.

Lidt over middag var jeg fremme i New Alresford. Selv om byen benævnes med ordet “ny” – er den grundlagt i det 12. århundrede. Det er traditionelt enten det første stop for overnatning mod Canterbury eller som for mig det sidste inden Winchester.

New Alresford er en typisk engelsk mindre by med en stor torveplads med for enden lidt oppe ad bakken byens kirke og med en meget lang hovedgade med butikker, der gik ned i en dal. Inden jeg vandrede til mit overnatningssted gik jeg forbi en smal gyde, hvor der stod et skilt, der viste til et lille Thehus. Her blev der serveret the med scornes, så det måtte jeg besøge. Det vat ganske hyggeligt.

Dagen i morgen bliver ikke en vandredag ind til Winchester. Der er godt nok kun 14 km, så det er ikke længden, men tiden der er afgørende.

Jeg skal nå at besøge Winchester Cathedral fra morgenstunden, fordi jeg skal med tog omkring middag til Plymouth.

Dagens overnatningssted hedder The Swan Hotel og ligger midt på hovedgaden. Det er ældre men moderniserede værelser. For overnatning inkl. morgenmad betalte jeg £90.

Skriv et svar