CAMINO PORTUGUÉS – DAG 23

Start byPadrón til Santiago de Compostela
Dato6. oktober 2016
Vejr+10 – +35C sol / skyfri
Højdemeter op435 m
Højdemeter ned160 m
Sværhedsgradmoderat
Afstand tilbagelagt i dag28 km
Afstand tilbagelagt i alt659 km
"Morgenstund har guld i mund". Jeg starter ud kl. 7.00, da jeg ikke har bestilt morgenmad på hotellet. Men på hovedlandevejen lige inden den gamle bydel, er der en cafe som har åben tidlig. Jeg får to crostadas, en kop the og en Zumo (friskpresset juice).
Det er ført ved at blive lyst, da jeg vandre ned gennem den gamle bydel og vandre naturligvis vild i de små gyder fordi jeg tror jeg kan huske hvor caminoen starter. Må have fat i GoogleMaps og efter en korrektion finder jeg vejen uden af Padrón over Rio Sar.
Vandringen starter med at gå igennem nogle små kringlede hyggelige bebyggelser og langs den lokale jernbane og senere ud på lokale veje og forbi en større sognekirke.
Der er lidt højdemeter i dagens vandring, da der startes i næsten kote 0 og der skal vandres over Agro dos Monterios i kote 260 m, ned til Rio Sar i kote ca. 150 m og op til Santiago i kote ca. 230 m.
Og vejret er bare så flot i dag - herligt med sol ind i Santiago.
Andrea og Karina er vandret i forvejen, da Adrea gerne selv ville vandre ind i Santiago. På vejen møder jeg Karina og vi slår følge.
I Milladoio omkring 10 km før Santiago får vi frokost på en cafe og møder her adskillige medpilgrimme, som i heden her til formiddag har stået sig ned. Det gør vi også. Vi har rigelig tid til at vandre ind i Santiago.
Det har været en noget bakket dag i næsten 35C varme. Så der må friske forsyninger af kolde drikke til. Og en torlilla er altid en god ret at holde pause på.
Vi fortsætter mod Santiago og senere møder vi igen et hold medpilgrimme fra Holland som er lidt desorienteret om vejen ind mod Santiago.
De følger med os ind mod byen og vi får en aftale med Andrea om at mødes uden for katedralen på katedralpladsen kl. 15.00.
Da vi har god tid sætter vi os på endnu en bar og får os et glas koldt hvidvin.
Stor er gensynsglæden da vi møder Andrea på katedralpladsen.
Vi går til katedralkontoret og må stå i kø næsten 2 timer for at få udstedt vore Compostelas og afstandsbeviser. Her møder vi igen vore skotske venner og vi få en aftale om at mødes til aftensmad. Men først til aftenmesse i katedralen.

Santiago de Compostela
 
Galiciens regionhovedstad med ca. 100.000 indbyggere og pilgrimsmål.
Bedste kendt for sin katedral med relikvierne af Skt. Jakob.
 
Grand Hotel Santiago
 
International ****hotel med 143 værelser i høj kvalitet beliggende ca. 20 min. vandring fra katedralen.
Hotellet har veludstyrede værelser af høj kvalitet.
Prisen er uden morgenmad
85 €

Skriv et svar