FRANCISKUSLEDEN – DAG 2

Start ByJönköping til Vätterleden
Dato17. september 2021
Vejr+11C regn /overskyet / regn
Højdemeter op225 m
Højdemeter ned140 m
Sværhedsgradmoderat
Afstand tilbagelagt i dag29 km
Afstand tilbagelagt i alt55 km
På den videre vandring starter jeg ud fra hotellet i Jönköping jeg overnattede på. Hotellets morgenbuffet var med et stort udvalg og efter at have få et godt måltid startede jeg den lidt bøvlet vandring ud gennem et stort retail område, hvor ruten slyngede sig på befæstede gangstier mod Huskvarna og ned til en lang vandring på grus/græsstier langs strandkanten af Vættern frem til et par små havne. 
Her vandrede jeg på en bro over motorvejen E4 der gå nod/syd mod Stockholm. 
Herefter gik det ellers bakke op og bakke ned på cykel/gangsti omkring 8 km til Kaxholmen ved Landsjön. Her vandres videre  hvor jeg besøgte den nyere kirke Landsjøn Kyrkan og havde en samtale med den lokale kvindelig præst. Hun var glad for, at der kom en pilgrim forbi og brugte den opstillede grønne kasse "Pilgrims shop". Super ide. Stempel, pilgrimspas og bøger mv.
Videre langs søen frem til landsbyen Skærstad, hvor jeg vandrede op til den lokale kirke. Den ligger godt 1 km til venstre for pilgrimsruten. Kirken var under renovering. Dejligt at de lokale kirker holdes vedlige. Her var det også muligt at få stemåel i pilgrimspasset.
Retur ned til landsbyen. Og nu skulle jeg over åsen, der skiller indlandet ud til Vættern.
Det var godt nok en varm omgang at vandre op på åsen for deroppe at vandre op og ned gennem skov, agerland og små bebyggelser og så ned mod Vættern igen. Det blev godt nok til nogle højdemeter sidst på dagen og desværre i regn.
Jeg måtte undlade at besøge Ølmstad Kyrka, da den i forhold til mit overnatningssted ville lægge 6 km til dagens i øvrigt lange vandring på 29 km. 
Vejret var godt overskyet og finregn først og sidst på dagen. +11C.
Overnattede på Vetterleden Motel der ligger ud til E4 og har ligget der fra 60'erne. Det er ude i no where, så det  til 2 ristede pølser med brød fra tankstationens kiosk som aftensmad. 
For overnatning inkl. morgenmad betalte jeg 700 SEK.

Skriv et svar