KLOSTERLEDEN – dag 2

Start byBorghamn retur Birghamn
Dato11. October 2020
Vejr+6C – +10C      overskyet / blæst
Højdemeter op100 m
Højdemeter ned100 m
SværhedsgradLet
Afstand tilbagelagt i dag17 km
Afstand tilbagelagt i alt39 km
Efter morgenmad kører jeg fra Motala til Borghamn, der ligger næsten midt mellem Alvastra Kloster og Vadstena. Og som navnet hentyder ligger byen også ud til Vättern.  Dagens vandring er først at vandre fra nord mod syd til Västar Vägger og derefter tværs over Omberg mod øst og ned til Heiga Hjärtas Kloster og derfra igen mod nord til Rogslösa Kyrka og mod vest ned til Borgham. Ved denne vandring er hele Klosterleden fra Alvastra Klosterruin til Borghamn vandret og også til Roglösa Kyrka. Fra Borghamn vandres op på Omberg ad en god mark/skovvej frem til afgreningen mod øst ned til Heliga Hjärtas Kloster, der er et nyt kloster opført og taget i brug i 1997 af Mariasøstrene. Klosteret er lukket for besøgende på grund af Cowid19. Herfra vandres over og gennem nogle marker på stier og markveje, der går gennem nogle små bebyggelser og gårde. Der vandres op til Rogslösa Kyrka i den lille landsby af samme navn. Den er næppe meget kendt, men den har trodsalt et af Sveriges største kunstværker fra middelalderen - Rogslösa Dørren. I det rød våbenhus på kirkens østside nær tårnet er kirkens indgangsdør. Døren ind til kirken er et middelalder kunstværk. Kirken er indviet i 1200 tallet og opført i kalksten. Udover at være kirke på Klosterleden, er den også en kirke på Pilgrimsrunda omkring Tåkern. Tåkern er en indsø på Ombergsletten øst for Vättern. Søen er på 44 km2 og er ikke ret dyb. Vejret er ret blandet på dagens vandring, et er småkoldt og overskyet og det blæser en del her ude på den flade Ombergslette. Fra Rogslösa til Borghanm vandres mod vest ned til Vättern. Der er faktisk ingen højdemeter i vandringen ude på sletten og den er også ret bar, så blæsten gør det til en kold vandrig. Der er kun en lille købmandshandel åben ved Borghamn på dags vandring, så det har været nødvendigt med at have frokost og noget at drikke med på dagen. Det er så heller ikke den længste vandredag. Vel tilbage ved Borghamn, hvor min bil er parkeret kan jeg køre tilbage til Motala. Sidst på dagen går jeg en tur ind i centrum og køber mig en cappoccino og et stykke tærte på en café på torvet. Jeg gå også ned til Götakanalen, der munder ud i Vättern i Motala. Her ligger i øvrigt også kanalselskabets hovedkontor. I morgen forlægger jeg til Vadstena som udgangs punkt. 
Jeg har booket overnatning i Motala på - Hotel Carl Friman - og for 3 nætter inkl. morgenmad betaler jeg SEK 3.119.
Hotellet ligger tæt på centrum, er et nydeligt lille hotel med en god betjening, nyindrettede værelser af god kvalitet og størrelse.
Fantastisk morgenmads buffet med stort og varieret udvalg.

Skriv et svar