KLOSTERLEDEN -Pilgrimsfærd 2

Start byVadstena – Söderköping -Vadstena
Dato15. oktober 2020
Vejr+4C – +11C sol / letskyet
Højdemeter opn/n
Højdemeter nedn/n
Sværhedsgradn/n
Afstand tilbagelagt i dag0 km
Afstand tilbagelagt i alt0 km
Da Birgittas kiste blev ført fra Rom til Sverige var det første stop i Söderköping, hvor hun blev stedt til hvile i nogen tid. Derfor begav jeg mig ud på en pilgrimsfærd til Söderköping som ligger ca. 100 km øst for Vadstena. Pilgrimsvandring mod Vadstena begynder ved kirken i Söderköping - Brigittaleden - der er på ca. 140 km, da pilrimsvejen forløber over Ljungsbro og Motala til klosteret i Vadstena. Hvorfor er der så omtale af Linköping? Det er der fordi Domkirken i Linköping også har del i pilgrimsruten som en overnatningsby og der er en domkirke.
Derfor besøger jeg Domkirken, der ligger lige ved Linköpings slot. Domkirken er opført i tiden mellem 1230-1500 i gotisk stil. I løbet af tiden er den blevet ombygget og renoveret flere gange og senest i 1960'erne og indvendig senest i slutning af 1980'erne. Kirken er meget lys og virker utrolig let og meget høj indvendig og det udsmykning er enkel og meget morderne. 
Linköping er en stor by med mere end 100.000 indbyggere. Fra Linköping kører jeg videre mod øst til den norstaltisk og maleriske lille handelsby Söderköping med sine 7.000 indbyggere. Det gamle centrum er omkring Rådhuset og rundt om Götakanalen, der går igennem byen. Det gamle centrum har træhuse som er velholdte og og velbevarede og taget ud af "Emil fra Lönneberg". I centrum ligger Sankt Laurentti Kyrka som oprindelige er opført i begyndelsen af 1300 tallet. den oprindelige kirke brændt i slutningen af 1400 tallet og blev siden genopført. Meget af kirkeudsmyk- ningen er blevet reddet i gennem tiden - herunder - reformationen - og mere af udsmykningen er tilbage fra 1300 tallet. Som nævnt blev Birgitta stedt til hvile i kirken i nogen tid inden kisten og skrinet med relikvier blev ført til Vadstena. Udover kirken, har der fra midten af 1200 tallet været kloster i Söderköping. Vandre man fra Söderköping kommer man igennem et meget øde landskab med små byer spredt rundt i landskabet. En vandring vil overvejende være på de små lokale asfaltveje og er efter det oplyste ikke særlig godt afmærket. Imidlertid er der en guide udgivet af Vadsten Pilgrimscentrum, der også indeholder forslag til overnatningsmuligheder. Jeg har selv planlagt at vandre Birgittaleden. Jeg har booket overnatning for 2 nætter på - Hotel Slottsgården - det samme hotel, som for et par dage siden. For overnatningerne betaler jeg SEK 2.190 inkl. morgenmad.

Skriv et svar