CAMINO DEL NORTE – DAG 16

Start ByRibadesella til Sebrayo
Dato1. september 2013
Vejr+22C – +25C sol / let brise
Højdemeter op420 m
Højdemeter ned400 m
Sværhedsgradmoderat
Afstand tilbagelagt i dag32 km
Afstand tilbagelagt i alt454 km
Som nævnt i går var jeg i et dilemma. Vandringen i går var for kort og det vil bringe mig i en  noget svær situation.
Der er langt mellem overnatningsmulighederne i de nærmeste dage og da jeg havde en off dag i år - ja så må du lide.
Der er en overnatningsmulighed omkring 32 km fremme og den næste er ude på 39 km. Så du skal træffe et valg. Jeg valgte forkert.
Som nævnt fik jeg købt ind i Ribadesella - et brød,  en tomat et æble og en nektarin og 4 flasker vand = 2 l. Husk jeg skal slæbe på alt hvad jeg tager med  og i dag skal jeg op og ned på 420 m.
Du skal tilrettelægge dine vandringer og indkøb.
Jeg endte i Sebayo - der er en flok huse  og et par bondegårde og et kommunalt albergue. Hvis alberguet var fyldt op når jeg kommer skal jeg ud at vandre yderligere 7 km og over endnu en bakke.
Jeg valgte Sebayo fordi alberguet ikke var fyldt op da jeg ankom.  Og nu kan jeg bedre forstå hvorfor. Men mere om det nedenfor.
Dagens udfordring var alberguet i Sebayo. Alberguet har plads til 20 personer. Bygningen er pæn og nydelig udefra og der var også gæster uden for. Så jeg valgte at gå ind.
Der er et soverum til 20 mennesker på 50 km 2 toiletter og 2 baderum. Senge i 2 etager med lidt udrangerede madrasser. Men i øvrigt rent og pænt. Toiletter uden sæder og baderum uden mulighed for at hænge dit håndklæde og dine værdigenstande - de måtte ligge på mine sandaler mens jeg var i bad.
Vandet kunne du ikke drikke - der var sat store skilte op om - Auga no portable - Vandet kan ikke drikkes.
Det var varmt og 20 mennesker i et lille rum giver en meget dårlig nat. Kl. 5.30 var de første på vej ud at tisse, så jeg gjorde dem følgeskab. Jeg blev ikke vasket og fik ikke børstet tænder. Det er en rigtig dårlig start på en dags lang vandring især når jeg ved at jeg skal over 2 bakker på i alt 700 m næste dag.
Albergues er gennemgående af meget god kvalitet og altid pæne og rene og har udmærkede faciliteter. At du skal bo sammen med mange mennesker er jo et valg du skal tage og jeg har de i øvrigt fint med det. Mange albergues har køkkener så dem der ønsker at lave mad kan gøre det. Andre har ligefrem servering af morgenmad og nogle også af aftensmad.

Prisen for at overnatte er fra donation og pris op til 10-15 € alt efter standard og om der er morgenmad i prisen.

Du skal være ude senest kl. 8.00 og lyset slukkes kl. 22.00 og så skal der være ro. Der hersker altid pæn og god orden også mellem gæsterne og naturligvis skal du passe på dine værdier, men tyveri er meget sjældne.

Skriv et svar