CAMINO DEL NORTE – DAG 19

Start ByAvilés til El Pitu
Dato5. september 2013
Vejr+26C sol
Højdemeter op510 m
Højdemeter ned480 m
Sværhedsgradmoderat
Afstand tilbagelagt i dag29 km
Afstand tilbagelagt i alt541 km
Hvorfor El Pitu? El Pitu ligger langt ude på landet. El Pitu er dog et ret markant punkt i den spanske historie. En velhavende herremand var meget fremsynet og havde tjent sine penge på at være rejst til Sydamerika og der drive virksomhed, der var ret givtig. Som mange andre rige udvandrere ville han gerne hjælpe sin hjemegn og byggede derfor en skole for omegnens børn og unge og bekostede driften af skolen. Byggede en kirke og byggede et herresæde med en pragtfuld park. I hovedbygningen er der billeder af bl.a. Goya og andre samtidige kunstnere.
Så selv om El Pitu faktisk er en samling huse, en pragtfuld skolebygning, kirke og et herresæde har den en væsentlig betydning.
Desværre er det med os pilgrimme at vi komme sent og går tidligt, så både park og hovedbygning var lukket.
Dagens vandring var i let regn men i sommerlig temperatur og gik gennem mange skovafsnit, små byer og mindst på landeveje.
Udfordringen var igen de mange højdeforskelle på vejen.

Fra Avilés vandre du op og når du kommer ud til kysten skal du ned i niveau med havoverfladen for efter at have vandret gennem Salinas, at vandre op igen i bakkerne og ned til Rio de San, hvor du skal over en bro og så går det videre op ad bakke (sommetider er det nærmest at kravle) for så at fortsætte på veje, markveje og stier. Hver gang du har kravlet og kommet til kræfter så mødes du ofte med den flotteste udsigt ud over enten havet eller dalene.
Dagens opleveles var egentlig, at midt ude i en skov lidt før El Pitu var der sat en poster op for et Casa Rual, der tilbød pilgrimme og andre vandrere overnatning og forplejning. Beskrivelse og billeder så godt ud og prisen var i øvrigt ganske rimelig. 25€ 
For det fik jeg et stort værelse med egen fransk altan med udsigt ud til en dal, eget nyt badeværelse med alt udstyr og morgenmad.
Morgenmad er mange ting i Spanien - det er fra en kop cafe con leche med en gammel tør croissant til et pragtfuldt morgenbord med toasted brød, ost marmelade smør juice the eller kaffe og med frugt. Her var der tale om det sidste.
Det var den 2. regnvejrs dag på turen, men der var regn nok til at jeg måtte have ponchoen på.
Jeg hader den poncho, fordi jeg blive lige så våd indvendig som jeg bliver udvendig. Og så bliver jeg våd i skoene, fordi vandet lige præcis løber ned i dem. Derfor havde jeg købt et sæt gaiter. Ja. hvad er gaiter? Jo, det er en form for overtræk jeg kan tage på vandreskoene over snørrene, så jeg enten ikke bliver beskidt eller våd. Godmorgen min .... Det fungerer ikke. I hvert fald ikke for mig.

Skriv et svar