VIA DI FRANCESCO – DAG 16

Start byRieti til Poggio San Lorenzo
Dato11. juni 2017
Vejr+37C sol / skyfrit
Højdemeter op499 m
Højdemeter ned377 m
Sværhedsgradmoderat
Afstand tilbagelagt i dag21 km
Afstand tilbagelagt i alt324 km
POGGIO SAN LORENZO

Er en lille landsby på 600 indbyggere ca. 100 km nord for Rom. Pæn lille by med en lille kirke, lille rådhus, langstrakt og med en ualmindelig kort, men mere end 100 højdemeter anstrengende vandring op på bakkesiden til indgangen til byen. Og i varmen var det godt nok noget, som trak tænder ud. Ellers er der ikke så meget mere at omtale.

DAGENS VANDRING

I dag var det et djævels valg - pilgrimsruten med 1.800 højdemeter eller vandring på den trafikeret SS 4 på en søndag med ca. 500 højdemeter. Så med henvisning til knæet, så blev det på asfaltvej.
Så på med trafikvesten og det viste sig at være en rigtig god ide. På søndage trækker italienerne deres hurtige motorcykler ud af garagen og skal ud og køre som død og helvede i det bakkede landskab. 
Så det var ikke nogen fornøjelse at vandre kilometer efter kilometer i nødsporet med hylende motorcykler hver andet sekund enten mod eller med en.
Men OK. problemet var ikke trafikmæssigt så stort fordi det er en meget bred landevej. Der var så flere muligheder for at få noget at spise og drikke på vejen på de flere cafeer ud til vejen. Den sidste del var så på trafiksvage lokale veje - det var en lise.

DAGENS OPLEVELSER

Når man vælger landevejen, vælger man også naturen fra. Sådan må det være. Den førte del af vandringen var faktisk gangske rar på en sti langs med en morgen øde landevej, en søndag morgen. Senere blev det mindre fornøjeligt, da jeg kom ud på SS 4, som er forbindelsesvej til Rom og dermed ret trafikeret. På den anden side er vejen ret bred med nødspor i begge sider, så vandringen er i øvrigt udmærket sikker.
Senere vandres ind på de små lokale veje, hvor der ikke er nogen nævneværdig trafik og igennem småskove og igennem et par småbyer. Nu er det ikke nogen lang vandre dag, så det er til at holde ud. Og så blev det til færre højdemeter end på pilgrimsruten.
 
DAGENS OVERNATNINGSSTED

AGRITURISMO SANTA GIUSTA B&B

Et rigtig dejligt overnatningssted med et meget venligt værtspar.
Fik et dejligt værelse anvist med godt indrettet badeværelse i rustik stil.
Overnatningsstedet ligger ca 1½ km uden for byen og ruten, hvorfor jeg spiste aftensmad sammen med de øvrige gæster, som naturligvis spurgte til hvorfor jeg kom vandrende.
Sad ude på terrassen til sent i det lune vejr.
Har booket overnatning inkl. morgenmad.
Pris € 50.

Skriv et svar