CAMINO DEL NORTE – DAG 14

Start ByPendueles til Naves
Dato30. august 2013
Vejr+35C sol / let brise
Højdemeter op165 m
Højdemeter ned225 m
Sværhedsgradmoderat
Afstand tilbagelagt i dag29 km
Afstand tilbagelagt i alt403 km
En utrolig smuk vandring på mest stier og markveje med bjergene på venstre side og havet på højre og det meste af tiden med udsyn til begge dele i rolig omgivelser og igennem nogle smukke byer.
Som jeg skrev i går er der mange "ruiner". Mange asturier udvandrede til Sydamerika især Mexico og der var mange som skabte sig en stor formue i udlandet. Flere vendte tilbage til deres fødeegn og byggede nogle imposante huse i sydamerikansk stil - nærmest nogle paladser af størrelse. Mange af de ejere brugte så huset som feriehus, når de var tilbage på besøg i fødeegnen. Gennem tiderne døde ejerne og husenere både i udlandet og på fødeegnen gik i arv til næste generation - ofte med mange børn - og de boede nu i Sydamerika. og havde ingen tilhørsforhold til forældrenes hjemegn. Så husene står og forfalder mere og mere, så imponerende flotte huse er efterhånden nogle Torneroseslotte eller endnu værre fuldstendig faldet sammen. Dem som er velholdte er imponerende store og flotte.
Dagens udfordring er ikke at falde over sine gene ben for.
Jeg har nogle naturoplevelser i verdensklasse med bjerge og høje bakker og et blåt hav til den anden side. 
Vandrestierne slyngede sig langs kysten og gik op og ned ad bakke fra den ene sandstrand til den næste.
I vores national sang står der "det bølger sig i bakke dal - og bøgen spejler sig i bølgen blå", det kan de også skrive i Asturiens nationalsang. Bare det ikke er bøgen men eucalytustræet, der spejler sig i bølgen blå.
Byerne er utrolig flotte med en arkitektur, der er ganske anderledes end i resten af Spanien. Man kan se at området har en rig fortid og man har passet på sit land og sine værdier både de økonomiske men også de menneskelige. Man passer på miljøet.
Der er mange ligheder med Schweiz.
Det er en dejlig fornemmelse at være i et sådant område og jeg har bestemt lyst til at komme tilbage som almindelig turist. Det er simpelthen så meget at se på og opleve.
Der er så mange sandstrande langs kysten som jeg ikke havde viden om fandtes.
Jeg havde den opfattelse af hele området var barsk og bjergrigt ned til Bisqayen. Hvorfor ved jeg egentlig ikke? Det må nok bero på at jeg ikke har hørt efter i geografitimerne, da jeg gik i skole
Hele Nordspanien er et kæmpe ferieområde og i TV hørte og så jeg at over 2,5 mio., spaniere holder ferie i Nordvestspanien.
De sandstrande jeg er kommet forbi er utrolig flotte, og når man kommer forbi en strand en tidlig morgen, er kommunens folk ude med maskiner for at rydde op og vende sandet, så det er rent og pænt til næste dags sommergæster og det gælder selv den mindste sandstrand. I de store byer, San Sebastian, Santander og her i Gijon, er strandene et "fluepapir"

Skriv et svar