Tolosana I – dag 10

Start byLunas til  Saint Gervais-sur-Mar
Dato15. april 2019
Vejr+20C    overskyet / sol
Højdemeter op950 m
Højdemeter ned900 m
Sværhedsgradkrævende +
Afstand tilbagelagt i dag23 km
Afstand tilbagelagt i alt214 km
Saint Gervais-sur-Mare er en mindre landsby der ligger op til Mont d'Orb. Den lokale kirke er fra 1100 tallet og er det eneste kulturminde af betydning i byen. Da jeg ankom var kirken, som så mange andre lukket. En vandring ned til byen og rundt i den var ikke særlig interessant. Byen har en restaurant og et pizzaria, en bager og stort set ikke meget andet at byde på. Igen i dag måtte jeg en tur op over endnu en af de høje bakker, derop hvor vindmøllerne gror. Så der er mange højedemeter, faktisk den etape på Via Tolosane, der har flest højdemeter op og ned. En af stierne i dag var noget af en udfordring, hvor der var store terrænspænd, som det er krævende at passere med rygsæk på, når det samtidig er lige som i en hulvej. Flot vandring langs floden l'Orb et lille stykke af vandringen. Det var udmærket vandrevejr, så selv om det var en krævende vandring blev man mødt med et fantastisk flot syn over egnen. 
Hotel l'Otensia ligger i udkanten af byen og godt op på bakken. Der er mange trin op til indgangen, der ligger fjernest når man kommer nede fra byen. Nyindrettede værelser med lækre badeværelse med toilet. Gode forhold. På dagen var restauranten ikke åben (har lukket mandage og tirsdage), så jeg måtte ned i  byen for at købe en lækker pizza, som jeg spiste på værelset. Hos den lokale bager havde jeg købt et par mindre tærter som frokost til næste dags vandring. Betalte €91 for overnatning og et lækkert morgenbord med dejligt varmt nybagt brød.

Skriv et svar