DEN DANSKE PILGRIMSRUTE – 2022 – DAG 1

Start ByHelsingør – Esrum
Dato8. juli 2022
Vejr+15 C – +21 C overskyet / sol
Højdemeter op48 m
Højdemeter ned40 m
Sværhedsgradmedium
Afstand tilbagelagt i dag25 km
Afstand tilbagelagt i alt25 km

Jeg begyndte min pilgrimsvandring ved Helsingør Domkirke i småregn, der drev hurtigt over. Kirken var lukket. Jeg fik lige et kik til gode gamle Kronborg inden jeg drejede væk fra det gamle værftsområde, der nu huser et kulturhus. Da jeg vandrede ud af Helsingør blev det en længere vandring langs og rundt om Helsingør Golfbane mod Gurre, hvor der vandres ind i Statsskoven hvor der er gode skovveje. Kun nogle morgenduelige motionister var mit følgeskab. Ude af Helsingør blev igen ledt ind i end en skov indtil jeg mødte Gurrevej som der vandres på frem til først Gurre kirke, siden Sct. Jacobs Kapel, Gurre Slotsruin og Gurrehus. Gurre kirke er så sent som i 1915 opført i traditionel landsbykirke stil. Kirken er smukt velholdt og graveren var så venlig at åbne kirken for mig. Han havde vandret på Camino Frances til Santiago. Så vi fik en hyggelig sludder om pilgrimsvandring. Sct. Jacobs Kapel – er der ikke meget tilbage af. En beskeden flok sten med græs og ukrudt imellem. Den lille kirke blev opført i 1200 tallet og efter sigende nedlagt efter Reformationen i begyndelsen af 1500 tallet Stenene fra kapellet er efter sigende blevet stjålet og brugt i bygværker i lokalområdet. Gurre Slotsruin ligger ligge ud til landevejen og består i dag kun af nogle indtil 3 m høje murer. Slottet – et borgtårn – menes opført i 1300 tallet på en lille Holm i et sumpet område. Gurrehus har haft mange ejere gennem tiden fra 1500 tallet og frem til i dag, hvor det er blevet nænsomt renoveret af den nuværende ejer, der bruger den som privat bolig, Fra Gurrehus vandres der ned tæt på og langs Gurre Sø hvor der i næsten 2 timer vandres igen gennem Statsskoven. Sidste del af vandringen går på en overgroet græssti en 3-4 km frem til Esrum. I Esrum sluttede jeg ved Esrum Kloster, der i dag er dels kulturhus og museum med hvad der dertil høre af cafe og butikker m. v. Der var masser af myg i skovene og op ad dagen blev det varmt. Jeg var glad for at have T-shirt med lange ærmer og lange vandrebukser på både af hensyn til myggene og solen. Jeg har ikke mødt nogen vandrede på ruten i dag. I øvrigt er ruten fra efter Helsingør godt afmærket og ved hjælp af appen over ruten går man ikke forkert.

Skriv et svar