CAMINO INGLÉS – DAG 2

Start ByPontedeume til Betanzos
Dato24. maj 2015
Vejr+20-22C sol
Højdemeter op220 m
Højdemeter ned240 m
Sværhedsgradmoderat
Afstand tilbagelagt i dag21 km
Afstand tilbagelagt i alt51 km
21 km er der fra Pontedeume til Betanzos. Jeg er nu begyndt at bevæge mig væk fra kysten og det fik jeg en forsmag på i dag. Det er noget af en kraftig stigning ud af Potedeume. Byen er en kystby der ligger ud til Ria de Ares, men bag byen ligger mere end en bakke. Det er en stigning på næsten 200 m på ganske kort afstand. Og det er så den første ud af 3 kraftige stigning i løbet af dagen. Men dagens højdepunkt er, at jeg ankommer til en lille landsby nogle få minutter i kl. 12 og ser at kirkedøren er åben. Det har været en særsyn, at kirkerne er åbne. Så jeg går ind i kirken. Til min forbavselse er den stuvende fuld og søndagsklædte kirkegængere. Og snart begynder messen. Jeg får anvist en plads og der rykkes sammen på bænken. Efter messen får jeg anvist vej til sakrastiet, hvor præsten er ved at tage sin kjole af. Da han forstår, at jeg ikke taler tilstrækkeligt spansk, slår han over i engelsk. Jeg får stempel i mit pilgrimspas og en velsignelse med på vejen. Det er en af de dejlige oplevelser man møder på caminoen. Efter denne behagelig pause, er det tid til at forcere de næste stigninger i dagens vandring. Betanzos er en pæn stor by på 13.000 indbyggere og har derfor alle faciliteter og en dejligt hotel nær Plaza Mayor. Jeg kan ikke finde ud af de spanske spisetider. Så det lykkes mig kun at få nogle tappas og 2 pølser og pommesfrit ved en pølsevogn. Æv.

Skriv et svar